Amidonul de cartofi – nu am putut să-mi imaginez cât de util este în treburile casnice!

În prezent amidonul este pe larg folosit de către gospodinele de toate vârstele. Dacă e să ne gândim la un produs accesibil, fără de care nu vă imaginați 60% din toate felurile de mâncare, cel mai popular răspuns ar fi cartoful. Chiar dacă sună prea simplu sau chiar banal, nu uitați că vorbim și despre amidonul de cartofi.

Amidonul este pe larg folosit pentru îngroșarea sau reglarea densității a sosului, budincii, supei sau a aluatului. Medicii susțin că amidonul de cartofi reglează activitatea sistemului gastrointestinal. La fel, acest produs este pe larg folosit la prepararea produselor cosmetice. Deoarece deseori totuși tindem să subestimăm acest produs, vă prezentăm mai jos cele mai utile și uimitoare moduri de folosire a cestui produs cu totul deosebit.

ÎNGRIJEȘTE TENULUI

Folosiți amidonul de cartofi la prepararea unei măști pentru ten gras. Amestecați 0.5 pahar de apă caldă cu 2 linguri de amidon și puțină cremă hidratantă. Aplicați masca pe față și lăsați-o pentru 20 de minute. Spălați-vă pe față cu o cantitate suficientă de apă. Aplicați masca de 3 ori pe săptămână.

SPALĂ GEAMURILE

Pentru geamuri perfect curate și sclipitoare, aveți nevoie de o soluție de spălat de bază de amidon. Amestecați 1 pahar de oțet cu sucul unei jumătăți de lămâie, 1 pahar de apă și 2 linguri de amidon. Pulverizați amestecul obținut pe sticlă și ștergeți-o.

CURĂȚĂ TACÂMURILE DE ARGINT

Tacâmurile de argint necesită o îngrijire mai specială. Pentru a le curăța, puteți pregăti o pastă, pe baza amidonului de cartofi. Amestecați 4 linguri de amidon cu 50 ml de apă. Aplicați pasta pe tăcâmurile de argint și așteptați să se usuce.

ÎNDEPĂRTEAZĂ PETELE DE GRĂSIME

Amidonul cu ușurință îndepărtează petele de grăsime de pe haine sau tapițerie. Pregătiți o soluție de curățare, amestecând 50 ml de lapte cu 4 linguri de amidon. Amestecați, până obțineți o pastă omogenă. Aplicați pasta și lăsați-o peste noapte să se usuce. Îndepărtați pasta. Dacă curățați mobila moale, o puteți îndepărta cu ajutorul aspiratorului.

ÎNDEPĂRTEAZĂ MIROSUL NEPLĂCUT

Amidonul îndepărtează mirosul neplăcut al încălțămintei. Este nevoie doar să presărați amidon în interiorul încălțămintei și să-l lăsați peste noapte. Dimineața doar îndepărtați amidonul cu ajutorul aspiratorului. Efectul este uimitor!

CĂLCAREA HAINELOR

Pentru a face procesul călcării hainelor mai simplu și mai plăcut, pulverizați hainele cu un amestec de 2 pahare de apă și 1 linguriță de amidon. Acestea se vor călca mai simplu și într-un timp mai scurt.

ÎNDEPĂRTEAZĂ MUCEGAIUL DE PE CĂRȚI

Presărați cărțile cu puțin amidon. Acesta va îndepărta atât umiditatea în exces, cât și mirosul neplăcut.

CURĂȚĂ HAINELE

Amidonul curăță hainele la fel de bine precum soluțiile chimice din curățătorii. Puneți haina ce trebuie curățată într-o pungă. Turnați în pungă 2 pahare de amidon. Legați punga și agitați-o de câteva ori, astfel încât amidonul să se răspândească uniform pe toată suprafața hainei. Lăsați haina în pungă peste noapte. A doua zi veți scoate din pungă o haină curată.

DESFACE NODURILE

Dacă ați legat un nod prea strâns și nu îl puteți dezlega, doar presărați-l cu puțin amidon. Nodul se va desface mult mai simplu, într-un timp mult mai scurt.

CURĂȚĂ TAPIȚERIA

Astfel încât mobila moale să arate mereu ca nouă, aceasta trebuie curățată în mod regulat. Amestecați 1 pahar de apă cu 1 lingură de amidon. Aplicați amestecul obținut pe tapițerie și doar ștergeți-o.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1