Amoniacul – soluția cu adevărat magică! O găselniță pentru orice grădinar!

Sezonul de vară este pe cale să înceapă și mulți se pregătesc deja pentru asta. Dar, pe lângă planurile despre ce și cât vom planta, trebuie să ne gândim și despre metodele de combatere a dăunătorilor. Adesea nu este nevoie să căutați soluțiile potrivite, deoarece acestea sunt întotdeauna la îndemână. Vă vom spune cum amoniacul poate fi util în grădină.

Această soluție este percepută de multe plante ca îngrășământ. În același timp, amoniacul este periculos pentru insecte. Este foarte ieftin și întotdeauna disponibil. Deci, să începem lupta contra insectelor dăunătoare! Tot de ce aveți nevoie este amoniacul și dorința de a crește o recoltă frumoasă și sănătoasă.

Amoniacul contra Gărgărița semințelor de crucifere (Ceutorhynchus assimilis) 

Gărgărița este un gândac dăunător, care adoră plantele de usturoi și ceapă. Amoniacul va ajuta la combaterea răspândirii acesteia. Se dizolvă 25 ml de acest produs minunat într-o găleată de apă și se udă paturile în fiecare săptămână. Astfel de proceduri nu numai că vor alunga insectele de pe plantațiile dvs, ci și le va satura cu compuși benefici de azot.

Lupta împotriva afidelor, păduchilor plantelor

Afidele sunt unii dintre cei mai nemiloși dăunători cunoscuți de fiecare grădinar. Această insectă poate distruge planta aproape complet. Pentru a învinge afidele, dizolvați 50 ml de amoniac într-o găleată cu apă. Pentru ca soluția să se lipească mai bine de plante, răzuiți un sfert de bucată de săpun simplu de rufe și adaugați-l în apa cu amoniac. Pulverizați periodic frunzele plantelor cu soluția obținută.

Amoniacul împotriva muștelor de morcov și a cepei

Acești dăunători pot distruge cu ușurință întreaga cultură de ceapă și morcovi. Pentru a preveni pierderea legumelor, udați-le cu o soluție specială. Pentru a face acest lucru, amestecați 2 ml de amoniac într-o găleată de apă. O astfel de metodă eficientă de combatere a insectelor vă va ajuta să vă păstrați răsadurile preferate.

Amoniacul împotriva râmelor

Cantități mari de râme pot fi găsite pe terenurile noi. Mai ales, aceștia dăunează plantelor de roșii. Pentru a combate ataca dăunătorilor, amoniacul este perfect. Faceți o soluție cu o concentrație mică de amoniac și turnați-o în fiecare copcă când plantați răsadurile.

Lupta cu musca-rea din specia Simuliidae

Muștele adesea sunt dăunătoare pentru plantele tinere de flori din ghivece. De asemenea, amoniacul va fi de ajutor. Este necesar să se dizolve doar 25 ml de amoniac în 2 litri de apă pură, apoi se udă plantele. Pentru floricele dvs adorabile, această soluție va fi, de asemenea, un îngrășământ excelent.

În plus, amoniacul va ajuta la combaterea furnicilor în bucătărie. Pentru a face acest lucru, ștergeți pur și simplu podelele și alte suprafețe cu o soluție de amoniac și apă, apoi aerisiți bine camera. După aceea, puteți să vă luați la revedere de la oaspeții neinvitați. Iar dacă ștergeți pielea cu o astfel de soluție, țânțarii vor înceta să mai fie o problemă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1