Aperitiv cu ardei copți – atât de simplu și gustos, încât îl prepar pe tot parcursul verii!

Vă prezentăm o rețetă de aperitiv deosebit de delicios și aromat, cu ardei copți. Chiar dacă acesta se pregătește uimitor de simplu și rapid, rezultatul cu siguranță va depăși toate așteptările. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți ardei fini, suculenți și foarte aromați. Aceștia pot fi serviți atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE 

– 6-7 ardei dulci

– 2 căței de usturoi

– 0,5 linguriță de busuioc uscat măcinat

– mix de piper măcinat după gust

– 100 ml de ulei vegetal

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați ardeii dulci și așezați-i pe tava de copt.

2. Dați tava de copt la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Pregătiți dressing-ul: curățați usturoiul și zdrobiți-l. Turnați într-un vas aparte uleiul vegetal și adăugați usturoiul zdrobit.

4. Adăugați în vasul cu dressing busuiocul, piperul măcinat și sarea. Amestecați. Lăsați-l pentru ceva timp, să se macereze.

5. Așezați ardeii copți într-o pungă alimentară și lăsați-i pentru 10 minute. Astfel ardeii dulci se vor decoji ușor.

6. Decojiți ardeii copți, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i felii.

7. Așezați ardeii într-un borcan sau o caserolă potrivită, în straturi. Acoperiți stratul de ardei cu dressing-ul aromat. Alternați astfel straturile.

8. Dați deliciul la frigider pentru 3-4 ore. Puteți păstra gustarea apetisantă și aromată la frigider, timp de 1 săptămână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1