Aperitiv de vinete și ardei – aceasta este rețeta mea preferată cu vinete, o fac toată vară!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă cu vinete și ardei. Obțineți o salată deosebit de aromată, cu gust intens. Salata este perfectă pentru a fi servită cu felurile de mâncare calde atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Aperitivul este numai bun pentru felurile cu carne sau cu pește. Surprindeți-vă oaspeții cu un aperitiv deosebit și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-3,5 kg de vinete

-2 kg de ardei kapia

-400-500 g de ceapă

-1 l otet de 9 grade

-boabe de muștar

-300 ml ulei

-piper

-3 linguri de sare

-2 linguri de zahăr

MOD DE PREPARARE

1. Vinetele trebuie să fie tinere cu semințele mici, se spală bine și se curăța de coajă, apoi se taie rondele peste care presăram sare. Le punem într-o strecuratoare și le lăsăm să stea 45 de minute.

2. Dupa 45 de minute ștergem vinetele cu un prosop de hârtie. Punem ulei într-o cratița si le rumenim pe ambele părți. Ardeii îi coacem, îi curățăm bine de pielițe, cotoare, semințe și îi tocăm.

3. Apoi fierbem oțetul împreună cu 3 linguri de sare, 2 linguri de zahăr, piperul si boabele de muștar. Lăsăm să dea în clocot doar de câteva ori ca să se întrepătrundă condimentele. Strerilizăm borcanele.

4. Așezăm legumele în borcanele sterilizate. Așezăm un strat de vinete apoi unul de ardei și foi de ceapa printre ele, repetăm procedura până umplem borcanul. Turnăm peste legume oțetul cald ți capsăm borcanul. La fel procedăm cu toate legumele.

5. Băgăm toate borcanele la cuptor pentru 30 de minute la sterilizat. După care punem borcanele fierbinți într-o pătură mai groasă și le acoperim bine. Le lăsăm să stea până a doua zi, apoi le punem la loc răcoros cu gura în jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1