Aperitiv excelent pentru banchet, se prepară mai simplu decât niște ochiuri la tigaie. Așadar, morcovul – în partea de jos…

“Tortul de pește” este un aperitiv original, foarte gustos și frumos, care va fi apreciat de toți cei care îl vor degusta. Deși necesită un pic de răbdare și mai mult timp de preparare, rezultatul o să vă încânte. Tortul este foarte elegant și delicios, are un gust echilibrat și deosebit. Serviți această capodoperă culinară pe masa de sărbătoare și laudele n-o să întârzie să apară!

Tort de pește

INGREDIENTE

-800 g de file de pește alb

-2 cepe

-1 legătură de mărar

-2 ouă

-1 lingură de unt

-3 morcovi

-100 g de prune uscate

-300 ml de lapte

-1 lingură de gelatină

-3-4 roșii cherry

-sare și piper negru după gust

-maioneză după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apă clocotită peste prunele uscate și lăsați-le să se înmoaie.

2. Tăiați un morcov rondele subțiri și radeți cei 2 morcovi rămași. Mărunțiți cepele. Tăiați fileul de pește felii mici.

3. Tăiați prunele uscate bucățele. Tocați mărarul.

4. Ungeți forma de copt cu unt, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.

5. Așezați la fundul formei rondelele de morcov cât mai strâns una de alta. Așezați deasupra bucățelele de pește. Asezonați peștele cu sare și piper și presărați-l cu gelatină.

6. Puneți deasupra prunele uscate, apoi un strat de ceapă tocată, după care mărarul. Repetați toate straturile, doar că folosiți morcov ras. Morcovul va fi și ultimul strat al tortului.

7. Bateți ouăle cu o priză de sare și lapte, asezonați cu piper negru. Turnați sosul obținut în formă și apăsați ușor morcovul ras cu furculița.

8. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți tortul timp de 40-50 de minute. Lăsați tortul să se răcească în formă, apoi întoarceți-l pe un platou și îndepărtați atent hârtia de copt. Poate să se scurgă un pic de lichid, dar nu-i nimic. Dați tortul la frigider pentru 1-2 ore, ca să se întărească complet.

9. Serviți tortul de pește, decorându-l cu maioneză sub formă de plasă, roșii cherry și verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1