Aperitiv grozav din cupe de roșii – nimeni nu a crezut că se prepară atât de simplu!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de aperitiv cu roșii. Aperitivul se prepară din cupe de roșii cu umplutură delicioasă din cașcaval. Această gustare se pregătește foarte simplu și rapid. Această capodoperă culinară va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare, este extrem de aspectuoasă și clar că și foarte savuroasă. Uimiți oaspeții și familia dragă cu delicii magice, care se prepară foarte simplu și din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 6 roșii

– 100 g de vinete

– 200 g de cașcaval

– 100 g de maioneză

– 1 cățel de usturoi

– mărar proaspăt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine roșiile, apoi zvântați-le folosind un prosop de hârtie.

2. Tăiați ”capacul” fiecărei roșii, păstrând aproximativ 3/4 din înălțimea acestora. Luați o linguriță și îndepărtați cu grijă miezul.

3. Așezați roșiile cu susul în jos pe un prosop de hârtie și lăsați-le pentru ceva timp ca să se scurgă de suc.

4. Spălați vânăta, zvântați-o și tăiați-o în jumătate, de-a lungul. Deci, aveți nevoie doar de 0,5 de vânătă. Tăiați vânăta jumătăți de rondele foarte subțiri.

5. Prăjiți vânăta într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mare, pe ambele părți, a câte 30 de secunde, până se va rumeni.

6. Așezați vinetele prăjite pe un prosop de hârtie ca să evităm excesul de ulei.

7. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Puneți într-un bol cașcavalul ras, maioneza, apoi adăugați usturoiul zdrobit și mărarul, preventiv spălat și tăiat mărunt. Amestecați umplutura.

8. Umpleți cupele din roșii cu amestecul obținut. Tăiați ”capacele” roșiilor felii foarte subțiri.

9. Decorați aperitivul: așezați pe rând, într-o fâșie, câte o felie de roșie apoi o felie de vânătă prăjită. Ungeți marginea fâșiei cu umplutură, apoi rulați-o, modelând o floare. Așezați decorația din legume în cupa din roșii.

10. Așezați capodopera culinară pe un platou. Aperitivul este gata pentru al servi cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1