Gustare din vinete pentru iarnă – fără nici un gram de ulei!

Vă prezentăm o rețetă de vinete delicioase cu roșii pentru iarnă. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un aperitiv picant, aromat și savuros, ce va completa perfect orice fel de mâncare cu carne. Acesta poate fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Surprindeți-vă oaspeții cu niște legume savuroase în plin sezon rece și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

– 2 kg de vinete

– 2 kg de roșii

– 3 ardei iuți

– 3 căpățâni de usturoi

– 1 legătură de verdeață (mai mare)

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați vinetele și tăiați-le felii. Presărați-le cu sare și lăsați-le pentru 20 de minute la temperatura camerei.

2. Spălați roșiile. Îndepărtați cotorul și dați-le prin mașina de tocat carne. Puneți vasul cu piureul de roșii pe foc și fierbeți-l timp de 10 minute.

3. Scurgeți vinetele de suc, apoi spălați-le și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Adăugați vinetele în cratița cu piureul de roșii. Fierbeți timp de aproximativ 10 minute, până vinetele vor deveni moi.

4. Adăugați în cratiță usturoiul și ardeiul iute (preventiv trecute prin mașina de tocat). Potriviți cu sare și amestecați. Aduceți amestecul până la fierbere și luați cratița de pe foc.

5. Turnați vinetele cu roșii în borcane. Sterilizați borcanele într-o cratiță cu apă timp de 20 de minute, apoi închideți-le cu capace. Pentru a evita plesnirea borcanelor, aranjați la fundul cratiței un prosop.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1