Aranjez umplutura pe carne și o dau la cuptor – obțin cele mai gustoase rulouri de pui!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă ideală de rulouri de pui. Aceste rulouri de pui sunt suculente și fragede, cu un gust plăcut de verdeață proaspătă și cașcaval. Se prepară gustărica foarte simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Este o gustare extrem de delicioasă, chiar perfectă pentru masa de sărbătoare. Preparați și uimiți-i pe cei dragi cu delicii extraordinare.

INGREDIENTE  

– 1 piept de pui

– 1/2 linguriță de sare

– 1/2 linguriță de piper negru măcinat

– 1 linguriță de boia roșie

– 100 g de cașcaval

– 90 g de brânză topită

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de maioneză

– verdeață după gust

– pesmeți pentru panadă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați carnea, ușor zvântați-o și tăiați fiecare jumătate de piept de pui de-a lungul, în 4 bucăți. Puneți carnea pe o farfurie și potriviți-o cu sare, piper negru măcinat și boia roșie. Amestecați.

2. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul și brânza topită (preventiv dată la congelator) prin răzătoarea mare. Spălați și tăiați verdeața mărunt. Combinați ingredientele rase într-un bol și adăugați 1 cățel de usturoi zdrobit și 1 lingură de maioneză. Amestecați bine umplutura.

3. Luați o felie de piept de pui, ungeți-o cu puțină umplutură și rulați-o. Procedați similar cu carnea și umplutura rămasă.

4. Treceți fiecare rulou prin farfuria cu pesmeți și aranjați-le într-o tavă de sticlă termorezistentă, unsă cu ulei vegetal. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Aranjați deliciul apetisant pe un platou cu frunze de salată sau legumele preferate. Serviți gustarea suculentă și apetisantă cu cea mai mare plăcere.

Notă: La dorință, puteți prepara umplutura preferată, fie din ciuperci cu cașcaval, fie o umplutură din prune uscate cu nuci. Este o gustare delicioasă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1