Ardei copți în marinadă – gustarea perfectă pentru toate ocaziile!

“Ardeii copți în marinadă” vor completa excelent bucatele din carne și pește. Aceștia se combină ideal cu brânza feta și pot fi folosiți la prepararea tartinelor. În 6 ore veți obține o gustare aromată de ardei, care arată incredibil, este foarte gustoasă, suculentă și savuroasă. Ardeii marinați vor dispărea de pe masă în câteva minute, de aceea vă recomandăm să preparați mai multe porții.

INGREDIENTE

-4 ardei grași

-1 linguriță de busuioc

-4 căței de usturoi

-1 ardei chili (opțional)

-suc de lămâie

-ulei de măsline

-sare, zahăr și piper după gust

-oțet balsamic

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați ardeii și uscați-i. Puneți-i pe grătar și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, la programul “grătar” timp de aproximativ 20 de minute. Coaja ardeilor trebuie să se umfle și să fie acoperită pe alocuri cu arsuri.

2. Apoi puneți ardeii atent într-o pungă, legați-o strâns și puneți-o la rece timp de 30 de minute. După aceasta coaja se va lua foarte ușor. Curățați ardeii: scoateți mai întâi tulpinile cu semințe, ținând ardeii în poziție verticală, ca să nu curgă sucul. Apoi scurgeți sucul într-un bol, îndepărtați coaja și semințele rămase.

3. Preparați marinada: tăiați usturoiul felii subțiri, mărunțiți ardeiul chili (dacă nu vă place gustul picant, atunci îl puteți omite). Mărunțiți busuiocul, sarea, zahărul și piperul într-un mojar. Adăugați uleiul de măsline, oțetul balsamic, sucul de lămâie și 4 linguri de suc de la ardei, amestecați bine.

4. Împărțiți ardeii în 3-4 părți și puneți-i în straturi într-un borcan sau bol adânc. Stropiți fiecare strat cu marinadă și presărați cu usturoi. Închideți borcanul cu capac sau acoperiți vasul cu folie alimentară. Dați gustarea la frigider pentru cel puțin 6 ore. Lăsați ardeii marinați să stea un pic la temperatura camerei înainte de servire, deoarece sucul de ardei gelifică ușor marinada.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1