Ardei la cuptor în sos de roșii. Un adevărat deliciu

Probabil în această perioadă nu e nimic mai bun decât legumele proaspete preparate după diferite rețete. Să profităm din plin de ele și să încercăm noi rețete și noi senzații gustative. Astăzi vă prezentăm o rețetă de ardei copți și înăbușiți în sos de roșii. Familia dvs. va fi încântată de ei. Îi puteți servi ca fel principal sau ca garnitură la vreun fel de carne.

INGREDIENTE

-1 kg de ardei dulce

-6 roșii de mărime medie

-2-3 linguri de ulei (pentru prăjit)

-sare, zahăr, piper negru măcinat, după gust

-3 căței de usturoi

-1 legătură de busuioc

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați ardeii sub un jet de apă, uscați-i bine cu un prosop și ungeți-i cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 190-200°C. Dacă aveți regimul grătar, atunci porniți-l. Aranjați-i pe grilaj sau în tava de copt și coaceți-i 15-25 de minute până se rumenesc bine. Întoarceți periodic ardeii pe cealaltă parte, pentru a nu se arde prea tare.

2. Puneți ardeii într-un bol, înveliți-l cu folie alimentară și lăsați-i pentru 10-15 minute. După ce se răcesc puțin, decojiți-i.

3. Tăiați fiecare ardei în jumătate, îndepărtați cotorul și semințele. Tăiați-i fâșii.

4. Spălați roșiile, faceți o încrestătură la vârf și turnați deasupra lor apă fierbinte. Lăsați-le să stea 10 minute. După care roșiile de vor decoji foarte ușor. Dați pulpa de roșii prin robotul de bucătărie. Încingeți uleiul într-o tigaie mai adâncă, adăugați usturoiul și căliți-l câteva minute. Adăugați pulpa de roșii și înăbușiți-le la foc mic, amestecând câteva minute, astfel încât pasta de roșii să se îngroașe. Condimentați cu sare, zahăr, piper negru măcinat și adăugați frunzele de busuioc.

5. Adăugați în compoziția de roșii fâșiile de ardei împreună cu sucul pe care l-au eliminat când i-ați curățat. Amestecați, înăbușiți-i la foc mic. Luați tigaia de pe foc și lăsați-i cu capac pentru câteva minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1