Ardei marinați pentru iarnă, gata în doar 10 minute! O rețetă ce merită toată atenția!

Vara este timpul cel mai potrivit pentru prepararea conservelor. Pentru a vă bucura de savoarea legumelor conservate vă propunem o rețetă extrem de ușoară și rapidă de ardei marinați delicioși. Ardeii sunt aromați și foarte apetisanți. Obțineți un aperitiv deosebit de gustos, ce va fi pe placul tuturor. Deoarece nu necesită sterilizare, ardeii pot fi pregătiți și de gospodinele cu mai puțină experiență în arta culinară. Este un aperitiv excelent pentru toate ocaziile, ce perfect se combină cu diverse feluri de mâncare cu carne, la salate sau tartine. Nu ratați această rețetă extraordinară.

INGREDIENTE

– 5 kg de ardei grași

– 2 l de apă

– 1,5 pahar de ulei vegetal

– 7 linguri de oțet 9%

– 1,5 pahar de zahăr

– 0,5 pahar de sare

– usturoi după gust

– pătrunjei după gust

– boabe de piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați ardeii. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i de-a lungul, în jumătate.

2. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați uleiul vegetal, sarea, zahărul, oțetul și boabele de piper. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Aranjați ardeii în cratița cu marinada fiartă. Fierbeți-i timp de 2 minute.

3. Adăugați pătrunjelul tocat și usturoiul presat. Aduceți ardeii până la fierbere. Fierbeți-i timp de aproximativ 1 minut.

4. Aranjați ardeii în borcane sterilizate. Turnați marinada peste ardei și închideți borcanele cu capace sterilizate. Lăsați să se răcească. Păstrați borcanele cu ardei marinați în cămară sau pivniță.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1