Ardei pentru umplut conservați pentru iarnă. Rămân la fel de gustoși chiar și în mijlocul iernii

Ardeii conservați la borcan sunt o invenție foarte reușită pentru amatorii de ardei umpluți, în special atunci când în timpul iernii prețul ardeilor este de două sau de trei ori mai mare. Marele avantaj este că aceștia pot fi folosiți imediat din borcan fără a-i curăța sau opări ca în cazul celor proaspeți. Alegeți ardei mari și frumoși. Pot fi roșii sau verzi.

INGREDIENTE

-24 de ardei dulci

-2 litri de apă

-50 ml de oțet de 9%

-1.5 linguri de sare

-1 lingură de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine ardeii și uscați-i cu un prosop. Pregătiți borcanele de 1 litru – spălați-le, sterilizați-le și uscați-le.

2. Curățați ardeii de cotoare și semințe.

3. Puneți ardeii curățați în apă fierbinte și îi fierbeți câteva minute, până ardeii se înmoaie. Nu este un timp fix, de aceea trebuie să urmăriți procesul.

4. Marinada. Fierbeți apa, adăugați sarea și zahărul. Amestecați până se vor dizolva bine. Lăsați să fiarbă la foc mic.

5. Repartizați ardeii în trei-patru borcane concomitent. Puneți ardeii pe rând, puneți unul în primul, apoi al doilea în al doilea și tot așa. Dacă veți proceda astfel vor încăpea câte 8-9 ardei în borcan, deoarece între timp primii se înmoaie și ceilalți vor încăpea mai ușor. Într-un borcan de 3 litri pot încăpea câte treizeci de ardei.

6. Umpleți borcanele maxim posibil.

7. Adăugați în marinada care fierbe oțetul. Amestecați și luați cratița de pe foc. Turnați marinada imediat peste ardeii din borcane.

8. Etanșați borcanele. Borcanele pot fi păstrate și în cămară la temperatura camerei. Puteți folosi acești ardei atât pentru a fi umpluți, cât și pentru a prepara diferite salate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1