Ardei suculenți în marinadă fără oțet – veți îndrăgi din prima această rețetă!

Vă prezentăm o gustare picantă în stil tradițional armenesc. Ardeii prăjiți și mai apoi marinați se prepară fără ca aceștia să fie curățiți de semințe. Procesul de gătire este foarte simplu, ardeii fiind absolut delicioși și aromați.

Această gustare este foarte aspectuoasă și se combină perfect cu carnea, trezind pofta de mâncare. La fel, acești ardei vor fi neapărat îndrăgiți de toți cei ce preferă marinada fără oțet.

Ingrediente

– 700 g de ardei grași

– 1/4 pahar de ulei de floarea soarelui

– 1 legătură de pătrunjel

– 1 lingură de sare

– 2 linguri de zahăr

– 8 căței de usturoi

– 2 roșii

– 1 legătură de coriandru

– 0.5 pahar de suc de lămâie

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați ardeii. Prăjiți-i într-o tigaie cu ulei încins pe ambele părți, fără a-i curăți de semințe. Ardeii prăjiți aranjați-i într-un vas mai adânc.

2. Puneți roșiile într-un vas cu apă clocotită. Lăsați-le pentru câteva minute. Decojiți roșiile și dați-le prin răzătoare sau folosiți un robot de bucătărie.

3. Tocați mărunt verdeața și presați usturoiul.

4. Amestecați roșiile cu sucul de lămâie, usturoiul, verdeața, sarea, zahărul și piperul negru măcinat. Adăugați uleiul în care s-au prăjit ardeii și amestecați. Marinada este gata!

5. Turnați marinata peste ardei. Acoperiți-i cu o farfurie și puneți pe aceasta ceva greu, cu masa de 1-2 kg. Dați vasul cu ardei la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Notă: Marinada de la ardei poate fi ulterior folosită la prepararea rețetelor din carne sau servită ca sos pentru lipie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1