Ardei umpluți la congelator pentru iarnă – doar se scot din congelator, se pun la fiert și cina este gata!

Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare cald delicios și aromat, preferat de mulți dintre noi. Pentru prima dată, românii au început să umple ardeii cu tot felul de ingrediente, acestea ocupând un loc de frunte la masa de sărbătoare. Ulterior, acest fel de mâncare a devenit foarte popular în Bulgaria, Azerbaidjan, apoi pe întreg teritoriul Europei. Ardeii umpluți pot fi atât vegetarieni, cât și cu carne. Pregătiți ardeii umpluți și dați-i la congelator – astfel veți obțineți un fel de mâncare uimitor de aromat pentru cinele de iarnă. Unde mai pui, că aceștia vor economisi o groază de timp, fiind de mare ajutor în zilele prea încărcate. Bucurați-i pe cei dragi cu un plus de vitamine și culoare în sezonul rece.

Ingrediente

– 10 ardei de mărime medie

– 1 morcov

– 1 ceapă

– 2-3 căței de usturoi

– 500 g carne tocată de porc (cel mai bine e să folosiți ceafa de porc cu puțină grăsime)

– 0.5 pahar de orez

– 3 linguri de smântână

– 2 linguri de ketchup

– mărar

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați ardeii. Îndepărtați cotorul cu semințe.

2. Curățați morcovul, ceapa și usturoiul.

3. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Dați morcovul prin răzătoare. Nu dați ceapa și usturoiul prin mașina de tocat carne, deoarece acestea vor lăsa prea mult suc.

4. Spălați bine orezul și fierbeți-l până va fi aproape gata. Fierbeți orezul într-o cratiță cu apă și puțină sare. Amestecați orezul cu carnea, ceapa, usturoiul și morcovul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Dacă doriți o umplutură deosebit de suculentă, preventiv prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins.

5. Umpleți ardeii cât mai dens.

6. Aranjați ardeii într-un strat uniform, într-o pungă uscată. Dați pachetul cu ardei la congelator.

7. Ardeii congelați pot fi păstrați până la 6 luni.

8. Scoateți ardeii din congelator și aranjați-i într-un ceaun sau cratiță. Turnați în vas apă, astfel încât aceasta să acopere ardeii. Puneți vasul cu ardei pe foc. Dacă veți dori să decongelați ardeii, dați-i la frigider. Astfel, aceștia își vor păstra forma. Nu decongelați ardeii la temperatura camerei.

9. Turnați deasupra smântâna și ketchup-ul. Presărați cu mărar tocat. Aduceți apa din vas până la fierbere, la foc moderat. Acoperiți vasul cu un capac și fierbeți ardeii timp de 30 de minute, la foc mic.

10. Serviți ardeii fierbinți. Turnați peste aceștia puțină supă.

Notă: La dorință, puteți pregăti ardeii umpluți la cuptor. Aranjați-i într-o formă de copt. Turnați în formă apa cu smântâna și ketchup. Potriviți cu condimentele preferate. Este important să aranjați ardeii drepți. Dacă aceștia vor fi ”culcați”, nu vor fi la fel de suculenți și delicioși. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute. La fel, aceștia pot fi pregătiți în cuptorul multifuncțional. Pentru început, turnați în vasul cuptorului apa (până la jumătate), smântâna și ketchup-ul. Potriviți cu condimente și amestecați. Aranjați în vas ardeii. Porniți cuptorul la regimul de înăbușire, pentru 2 ore. În calitate de umplutură poate servi și piureul de cartofi, amestecat cu slănină și ceapă prăjită, ciupercile sau hrișca, orezul cu crabi sticks sau ficatul tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1