Ardei umpluți – o combinație specială de ingrediente!

Vă prezentăm astăzi, drag amator al bucatelor delicioase, o rețetă deosebită de ardei umpluți. Fără îndoială, fiind un fel de mâncare atât de agreat de români, în repertoriul culinar al gospodinelor cu experiență trebuie să fie multe variante ale acestui fel. Varianta noastră de ardei umpluți este puțin mai diferită, se prepară simplu și rapid, dar în schimb veți obține niște bărcuțe apetisante, cu umplutură sățioasă din carne tocată cu cașcaval. Să nu mai pierdem timpul, să ne apucăm de o porție bună de ardei umpluți.

INGREDIENTE 

– 1 ceapă

– 250 g de carne tocată

– 3 ouă

– 100 g de cașcaval

– 250 g de brânză Feta

– 1/4 linguriță de piper negru măcinat

– 1/2 linguriță de sare

– 4 ardei dulci

– 1 roșie

– verdeață la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: curățați o ceapă și tocați-o mărunt. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenește ușor.

2. Adăugați carnea tocată la ceapă, amestecați bine și prăjiți timp de 5-7 minute.

3. Între timp tăiați cașcavalul cuburi mici.

4. Puneți carnea prăjită într-un bol, spargeți 3 ouă și adăugați cașcavalul tăiat cubulețe.

5. Fărâmițați cu mâinile brânza și adăugați-o în bolul cu ingredientele pentru umplutură. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine cu ajutorul unei spatule.

6. Spălați ardeii, îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați ardeii în jumătate de-a lungul, păstrând codița.

7. Tapetați tava de copt cu hârtie și aranjați bărcuțele de ardei. Ungeți fiecare bărcuță de ardei cu ulei vegetal, folosind o pensulă de silicon.

8. Umpleți ardeii cu umplutura pregătită.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 230°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Spălați roșia și tăiați-o rondele subțiri. Puneți câte o rondea peste ardeii umpluți și dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 230°C pentru încă 5-7 minute.

11. Aranjați ardeii aromați pe un platou. La dorință, decorați cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1