Ardeii grași îi pregătesc doar așa – o gustare grozavă cu aromă de usturoi pentru iarnă!

Se cunosc o mulțime de rețete de preparare a gustărilor de ardei grași pentru iarnă. Unele gospodine adaugă în ardei diferite ierburi și condimente, altele adaugă condimente și miere. Fiecare gopsodină are rețeta sa universală care a trecut testul timpului.

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă extraordinară de ardei cu usturoi și verdeață, care sunt foarte apetisanți și pot fi adăugați în diverse salate și ciorbe. Această gustare excelentă poate fi servită și pe mesele festive, fiindcă arată incredibil și are un gust intens și delicios.

Ingrediente

-3 kg de ardei grași

-10 căței de usturoi

-1 pahar de zahăr

-3 linguri de sare

-1 frunză de dafin

-1 legătura de verdeață

-250 ml de ulei de floarea soarelui

-500 ml de oțet de mere de 9%

-5 boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați ardeii grași și tăiați-i în fâșii mari.

2. Tocați mărunt usturoiul. Puteți să-l zdrobiți ușor cu partea laterală a cuțitului. Tocați mărunt mărarul sau pătrunjelul spălat.

3. Sterilizați borcanele și capacele.

4. Pregătiți marinada. Amestecați în cratiță oțetul de mere de 9% și uleiul. Adăugați zahărul, sarea și frunza de dafin. Puneți cratița la foc și aduceți marinada la fierbere.

5. Adăugați ardeii în cratiță în porții mici și fierbeți-i timp de 3-4 minute. Apoi puneți-i în borcane, alternând cu usturoi și verdeață. Mai întâi puneți boabele de piper în partea de jos a borcanelor.

6. După ce ați umplut toate borcanele cu ardei, scoateți frunza de dafin din marinadă și turnați-o (marinada) peste ardei.

7. Închideți borcanele cu capace, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea până se vor răci complet.

Notă: pentru a obține o gustare mai apetisantă și mai intensă, puteți folosi ardei grași de diferite culori.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1