Aripioare crocante fără miere și zahăr! Află care este secretul preparării unor aripioare perfecte!

Vă prezentăm o rețetă de aripioare Buffalo delicioase, cu crustă rumenă și crocantă. Acestea sunt uimitor de apetisante și aromate, iar carnea delicioasă și picantă se desprinde ușor de os, fiind deosebit de suculentă. Istoria acestor aripioare și a sosului lor este strâns legată de orașul Buffalo, New York.

Legenda spune că pentru prima dată aceste aripioare au fost servite în restaurantul Anchor, Buffalo, New York. Pe data de 22 iulie se sărbătorește, în orașul Buffalo, Ziua Aripioarelor de Pui. Există de asemenea în America concursuri naționale de mâncat aripioare Buffalo picante. De-a lungul timpului aceste aripioare au devenit foarte populare, fiind incluse în meniurile multor restaurante. Au apărut inclusiv restaurante fast-food specializate în Buffalo Wings.

Ingrediente

-2.8 l ulei de arahide sau rapiță

-1.8 kg aripioare de pui

-8 linguri de unt

-1 pahar de sos Frank’s Red Hot

-sos blue cheese

-țelină

-morcov

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Împărțiți fiecare aripioară în 3 părți. Partea ce mai mică o puteți păstra pentru a prepara alt fel de mâncare (o supă).

2. Turnați uleiul într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aripioarele Buffalo tradiționale se prepară doar în ulei bine încins. Doar astfel obțineți o crustă perfectă.

3. Încălziți uleiul până la temperatura de 107-120°C și prăjiți aripioarele timp de aproximativ 20 de minute. Periodic, întoarceți-le pe partea cealaltă.

4. Scoateți aripioarele din ulei și aranjați-le pe o grilă sau pe o tavă de copt. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 60 de minute.

5. Încălziți iarăși uleiul până la temperatura de 200°C. Prăjiți aripioarele în porții mici, până se rumenesc. Fiecare porție se va prăji aproximativ timp de 10 minute. Anume datorită faptului că acestea se prăjesc de două ori, obțineți aripioarele clasice Buffalo.

6. Amestecați sosul Frank’s Red Hot cu untul. Încălziți-l la foc mic, până untul se va topi și veți obține un sos omogen. Turnați sosul obținut într-un bol mai mare. Adăugați în bol aripioarele prăjite.

7. Serviți aripioarele cu morcov, țelină și sos de cașcaval. Legumele vor oferi o notă proaspătă felului de mâncare, iar sosul de cașcaval se combină perfect cu sosul picant al aripioarelor.

Notă: Sosul Frank’s Red Hot este mai dificil de găsit în comerț. Dacă nu reușiți să faceți rost de acesta, îl puteți înlocui cu orice sos picant de roșii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1