Aripioare crocante la cuptor, cu miere – un deliciu de zile mari!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de aripioare la cuptor. Aripioarele se dovedesc a fi extrem de gustoase! Datorită combinației perfecte a ingredientelor pentru marinada specială, aripioarele pur și simplu se topesc în gură! Niște cartofi la cuptor sau legume la grătar, vor fi garnitura perfectă pentru aripioare. Acest fel de mâncare este minunat la o cină sau o gustare pentru oaspeții neașteptați, deoarece se pregătește foarte simplu și rapid.

INGREDIENTE  

– 500 g de aripioare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE MARINADĂ

– 2 linguri de miere

– 1 linguriță muștar dijon

– 2 linguri sos de soia

– 2 linguri de maioneză

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți marinada: combinați toate ingredientele prescrise pentru marinadă și amestecați-le bine.

2. Spălați bine carnea. Tăiați fiecare aripioară în trei părți. Partea cea mai mică o puteți păstra pentru a prepara o supă, de exemplu. Zvântați carnea folosind prosopul de bucătărie.

3. Puneți aripioarele într-un bol și turnați deasupra marinada. Amestecați bine ingredientele. Acoperiți bolul cu un capac și dați-l la frigider pentru 2-3 ore.

4. Apoi așezați carnea marinată într-o tavă de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. În timpul coacerii mai stropiți aripioarele cu marinadă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Așezați deliciul apetisant pe un platou. La dorință, puteți decora felul de mâncare cu verdeață după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1