Arta de a coace cartofii cu piept de pui!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de cartofi cu cărniță, la cuptor. Cartofii copți reprezintă o garnitură pe care majoritatea gospodinelor o preferă. Există mai multe opțiuni de gătit: cu carne sau legume, într-o pungă de copt sau folie alimentară. Acest fel de mâncare mereu este adorat chiar și de copii. Caserola delicioasă și apetisantă se prepară destul de simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi superb.

INGREDIENTE  

– 300 g piept de pui

– 600 g de cartofi

– 1 ceapă

– 1 cățel de usturoi

– 200 g de smântână

– 90 g de cașcaval

– 1,5 linguriță de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 1 lingură ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și spălați cartofii și ceapa. Tăiați cartofii rondele subțiri, de aproximativ 3 mm. Tăiați ceapa jumătăți de rondele. Curățați usturoiul, apoi zdrobiți-l cu presa.

2. Spălați bine carnea și tăiați-o felii subțiri. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Pregătiți sosul: combinați într-un bol potrivit smântâna cu usturoiul zdrobit și cașcavalul ras. Potriviți ingredientele din bol cu 0,5 linguriță de sare și 0,5 linguriță de piper negru măcinat. Amestecați bine ingredientele din bol.

4. Ungeți tava de copt cu ulei de măsline și aranjați la fundul acesteia ceapa, într-un singur strat. Apoi aranjați cartofii deasupra cepei, într-un singur strat. Ungeți generos cartofii cu sosul pregătit.

5. Răspândiți și aranjați deasupra feliile de carne, într-un strat. Ungeți cartofii cu sosul rămas. Alternați astfel straturile, Potriviți fiecare strat cu sare și piper negru măcinat. Ultimul strat trebuie să-l constituie cartofii.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 60 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Cartofii sunt gata. Puneți o porție de mărimea dorită într-o farfurie și serviți cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1