Multe din legumele și fructele noastre preferate sunt foarte sensibile la schimbarea nivelului de temperatură și a umiditate. Pentru a evita alterarea rapidă a acestora, vă prezentăm mai jos 11 trucuri deosebit de utile. Cu ajutorul acestora, veți putea prelungi termenul de păstrare a legumelor și fructelor preferate de cel puțin 2 ori. Bucurați-vă de cele mai delicioase și sănătoase produse.
1. Ardeiul gras
Bucătarii profesioniști cunosc o regulă de aur, pentru a păstra ardeii grași proaspeți un timp mai îndelungat: fiecare ardei trebuie învelit într-un prosop de hârtie, apoi dat la frigider.
2. Căpșunele
Procesul de păstrare a căpșunilor la frigider se aseamănă cu cel al ardeilor grași. Evident, nu vom înveli fiecare căpșună în șervețele de hârtie. Este suficient doar să aranjați câteva șervețele de hârtie la fundul vasului cu fructe. Dacă doriți să păstrați fructele întregi, cu un aspect îngrijit – aranjați-le într-o tavă de carton pentru ouă.
3. Vinetele
Acestea sunt niște legume extrem de sensibile, fluctuațiile de temperatură afectându-le considerabil. Cel mai bine e să păstrați vinetele la frigider, aranjate într-un rând și acoperite cu o pânză de sac. Vinetele pot fi păstrate proaspete cel mult timp de 1 lună. Apoi acestea se vestejesc.
4. Castraveții
Termenul de păstrare a castraveților la frigider este de 3-4 zile. Dacă doriți ca aceștia să rămână proaspeți timp de 10 zile, aranjați-i într-o pungă de polietilenă (lăsați punga deschisă) și acoperiți-i cu o plasă de tifon umedă. Este important să verificați legumele fiecare 3 zile și să le scoateți pe cele vechi.
5. Roșiile
Păstrați roșiile la frigider, în spațiul special destinat legumelor. Aranjați roșiile cu codița orientată în sus și alternați fiecare strat de roșii cu un fragment de hârtie. Astfel roșiile vor rămâne proaspete până la 10 zile.
6. Morcovul
Păstrați morcovul proaspăt până la 14 zile cu ajutorul apei. Umpleți un vas curat cu apă și puneți în acesta morcovul spălat. Dați vasul la frigider.
7. Ridichea
Pentru păstrarea ridichii veți avea nevoie de un borcan de sticlă cu capac de polietilenă. Turnați în borcan 2 linguri de apă, apoi aranjați legumele. Închideți borcanul cu capac și dați-l la frigider.
8. Avocado
Dacă ați procurat un avocado verde, puneți-l într-o pungă de hârtie și lăsați-l să se coacă timp de câteva zile la temperatura camerei. Când acesta se va coace, puneți-l într-o pungă ce se închide ermetic și dați-l la frigider.
9. Sparanghel
Puneți sparanghelul proaspăt într-un pahar cu apă și dați-l la frigider. Astfel, veți majora termenul de păstrare a sparanghelului de cel puțin 2 ori.
10. Broccoli-ul și conopida
Aceste legume adoră mediul umed. Pentru a le păstra un timp mai îndelungat, aranjați legumele proaspete într-un vas cu apă și acoperiți-le cu un prosop umed. Este important să schimbați apa în mod regulat.
11. Țelina
Țelina se păstrează la frigider, învelită în folie de aluminiu.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!