Așa se prepară cea mai gustoasă carne la cuptor!

Vă prezentăm o rețetă de friptură absolut delicioasă, pregătită la cuptor. Acest mod netradițional de preparare a fripturii vine în ajutor de fiecare dată când sunteți epuizați, nu dispuneți de prea mult timp pentru a prepara cina, sau pur și simplu doriți să încercați ceva nou. Obțineți o friptură perfectă într-un timp record!

Ingrediente

-450 g carne de vită cu grosimea de 3-4 cm

-1 lingură ulei de canola

-2 linguri de sare kosher

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Lăsați carnea la temperatura camerei pentru 30 de minute. Înlăturați umiditatea excesivă de pe carne cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

2. Preîncălziți cuptorul. Aranjați grila din cuptor la nivelul de mijloc. Puneți o tigaie în cuptor și încălziți-o timp de 20 de minute.

3. Ungeți cu ulei carnea, pe ambele părți. Presărați câte o lingură de sare pe fiecare parte, și piper negru măcinat după gust.

4. Scoateți tigaia fierbinte din cuptor. Puneți carnea în tigaie și lăsați-o timp de 30 de secunde. Întoarceți carnea pe partea cealaltă și lăsați-o pentru încă 30 de secunde.

5. Dați tigaia cu carne la cuptor și coaceți-o timp de 2 minute. Întoarceți carnea pe partea cealaltă și coaceți-o încă timp de 2-4 minute la foc mediu.

6. Scoateți friptura din cuptor și puneți-o pe o tavă de lemn. Acoperiți-o cu folie de aluminiu și lăsați-o timp de 5 minute.

7. Feliați carnea și serviți-o.

Urmăriți modul de prepararea a fripturii la cuptor în materialul video de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1