Atunci când doriți ceva bunișor și nu aveți destul timp, aceasta este gustarea excelentă pentru voi. Bărbații vor fi încântați!

Clătita de cartofi cu umplutură de pui și cașcaval este o gustare nemaipomenit de delicioasă, aspectuoasă și sățioasă, cu care vă puteți bucura familia sau prietenii la orice ocazie. Se prepară super simplu și are un gust fantastic! Savurați-o cu poftă!

Ingrediente

-2 bucăți de file de pui (mari)

-6 cartofi medii

-1 ou

-2 linguri de făină

-100 g de cașcaval

-1 legătură de pătrunjel (sau altă verdeață)

-sare după gust

-piper negru după gust

-ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tocați verdeața mărunt și amestecați-o cu cașcavalul ras.

2. Tăiați fileul de pui fâșii înguste.

3. Prăjiți fileul asezonat cu sare și piper, într-o tigaie neaderentă uscată, timp de 2-3 minute, amestecând în mod constant (dacă nu aveți o tigaie neaderentă, puteți adăuga puțin ulei).

4. Curățați cartofii, treceți-i prin răzătoare mare și stoarceți-i bine de suc. Adăugați ouăle, făina și sarea și amestecați compoziția până la omogenizare.

5. Încălziți tigaia, turnați ulei cât să acopere complet fundul tigăii. Distribuiți uniform masa de cartofi, presând-o ușor cu o spatulă. Veți obține astfel o clătită de cartofi.

6. Când clătita de cartofi este gata pe o parte (se coace cca 2-3 minute), o întoarceți pe partea cealaltă și puneți fileul pe jumătate de clătită.

7. Presărați fileul cu cașcaval și verdeață și lăsați pe foc până se coace și cealaltă parte a clătitei (aproximativ 2-3 minute), iar cașcavalul începe să se topească.

8. „Înveliți” umplutura cu jumătatea „liberă” a clătitei și prăjiți apoi pe ambele părți câte încă 1 minut.

9. Clătita de cartofi cu umplutură de pui și cașcaval este gata!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1