Aveți 5 ouă și pește conservat? Obțineți un deliciu perfect pentru orice masă a zilei!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă și mai puțin obișnuită de sufleu de pește. Este o rețetă originală, care cu siguranță vă va cuceri din prima. Aperitivul aromat și apetisant se prepară atât de simplu, încât și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Sufleul aspectuos este perfect nu numai pentru micul dejun sau cină, dar și va atrage atenția oaspeților la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE  

– 1 cutie de pește conservat

– 5 ouă

– 2 linguri de griș

– 1/3 linguriță de sare

– 1 priză de piper negru măcinat

– 1 ceapă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, amestecând-o încontinuu, până devine semitransparentă. Opriți focul.

2. Spargeți ouăle într-un bol. Presărați-le cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine ingredientele, folosind telul sau furculița.

3. Scurgeți peștele de suc și puneți-l într-un bol. Fărâmițați peștele, folosind furculița.

4. Puneți peștele fărâmițat, grișul și ceapa prăjită în bolul cu ouăle bătute. Amestecați bine compoziția.

5. Luați o formă de copt dreptunghiulară și ungeți-o cu ulei vegetal. Turnați compoziția de ouă cu pește în formă.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și puneți-l pe o farfurie. Tăiați sufleul gingaș felii și serviți cu mare plăcere, atât fierbinte, cât și cald.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1