În 15 minute vă vin musafirii? Nu-i nicio problemă dacă știi ACEASTĂ rețetă….

Kiwi este un fruct delicios cu gust dulce-acrișor, ideal pentru prepararea deserturilor. Astăzi vă împărtășim o rețetă rapidă de tartă simplă și delicioasă, care arată spectaculos, este sănătoasă și perfectă pentru copii. Fructele exotice de culoare verde intens pot decora chiar și cele mai simple prăjituri, de aceea nu ezitați să-l folosiți la prepararea sau decorarea deserturilor preferate. Această tartă magnifică o să vă ofere doza de vitamine și energie pentru întreaga zi!

Tartă cu kiwi

Ingrediente

– 300 g de biscuiți

– 70 g de zahăr

– 400 g de lapte condensat

– 100 ml de suc de lămâie

– 4 kiwi

– 30 g de zahăr pudră

– 1/2 pahar de nuci

– 80 g de unt

– 2 gălbenușuri de ou

– 1 lingură de coajă rasă de lămâie

– 200 ml de frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Încălziți cuptorul la 170 de grade.

2. Mărunțiți nucile și biscuiții sub formă de făină. Topiți untul și amestecați-l cu nuci și biscuiți, adăugați zahărul.

3. Distribuiți masa obținută într-o formă de copt, presați-o cu mâna, ca să obțineți un strat dens. Dați tava la cuptor timp de 5 minute, apoi lăsați baza pentru tartă să se răcească.

4. Amestecați într-un bol: laptele condensat, gălbenușurile, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Bateți cu mixerul până veți obține o masă omogenă.

5. Turnați crema obținută în formă și dați tarta la cuptor timp de 15 minute. Lăsați tarta să se răcească și dați-o la frigider pentru cel puțin o oră.

6. Tăiați kiwi rondele subțiri și așezați-le deasupra tartei.

7. Bateți frișca rece cu zahăr pudră și decorați tarta. De asemenea, puteți decora tarta cu nuci zdrobite.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1