Aveți nevoie de puțin amidon și 3 șervețele – peste 1 oră, veți avea pe masă o adevărată operă de artă! Un decor original al ouălor pascale, folosind tehnica decupajului!

În pragul sărbătorilor de Paști, fiecare gospodină caută cele mai originale moduri de decorare a ouălor pascale. Dacă v-ați plictisit de vopseaua clasică sau de abțibilduri, vă îndemnăm să descoperiți un mod deosebit de decorare a ouălor. Faceți cunoștință cu o tehnică uimitoare de decupaj, care vă vine în ajutor.

Această tehnică, numită și ”tehnica șervețelului” sau ”decoupage” este foarte simplă, referindu-se la decorarea sau îmbrăcarea obiectelor cu bucăți de hârtie. Cu ajutorul acesteia, veți crea un coș cu ouă pascale demne de toată lauda.

MATERIALE NECESARE

-ouă fierte (cu coaja albă)

-2 lingurițe de amidon (de cartofi sau de porumb)

-apă

-o pensulă

-șervețele de hârtie cu ornamentul dorit

-coloranți alimentari (auriu, argintiu)

MOD DE LUCRU

1. Cel mai bine e să alegeți șervețele cu un desen din elemente mai mărunte. Îndepărtați de pe șervețele ultimele doua straturi. Veți avea nevoie de stratul cel mai subțire, cu desen. Tăiați (sau rupeți) fragmente mici cu desenul dorit.

2. Așezați fragmentele de șervețel pe oul fiert. Fixați-le folosind o pensulă, înmuiată în apă. Este important să fixați bine fiecare fragment și să întindeți bine marginile acestuia.

3. Într-un vas mai mic, amestecați amidonul cu 50 ml de apă. Puneți vasul pe foc și încălziți amestecul timp de 1 minut. Periodic, amestecați cu o linguriță. Acoperiți ouăle cu lipiciul obținut și lăsați-le să se usuce (timp de 10-15 minute). La dorință, puteți înlocui amidonul cu albuș bătut.

4. Dizolvați colorantul alimentar într-o cantitate mică de lipici. Amestecați bine și acoperiți ouăle (uscate) cu un strat de lipici decorativ. Uscați ouăle pe o grilă.

5. Obțineți niște ouă pascale deosebit de frumoase.

Notă: Tehnica decupajului vă ajută să decorați și unele obiecte (din carton, plastic sau lemn), ce pot servi ca decor pentru interior. La fel, cu puțină răbdare și inspirație, veți putea realiza cele mai originale cadouri hand made pentru cei dragi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1