Pască poloneză pentru masa de Paști! Nu există ceva mai bun. Să știi că merită tot efortul dacă vrei să pregătești ceva deosebit pentru Paști!

“Babka Wielkanocna” este un cozonac tradițional polonez, care se prepară foarte simplu, dar este uimitor. Moale, ușor umed, cu note extraordinare de fructe și nuci crocante, acesta îi va cuceri pe toți cei care îl vor gusta. Preparați acest cozonac delicios înainte de sărbătoare, ca să se îmbibe cu aromele umpluturii. Astfel va avea un gust rafinat. La dorință puteți înlocui nucile cu migdale sau alune de pădure.

Cozonac cu frișcă

INGREDIENTE

-500 g de făină

-100 g de unt

-3/4 pahar de zahăr

-4-5 linguri de suc de lămâie

-50 g de merișoare

-25 g de fructe confiate

-12 g de drojdie

-4 gălbenușuri

-1.5 pahare de frișcă

-100 g de nuci

-50 g de stafide

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol adânc, presărați drojdia și o lingură de zahăr. Amestecați.

2. Încălziți frișca într-o cratiță, adăugați untul, zahărul rămas și sucul de lămâie. Adăugați gălbenușurile și amestecul de frișcă cald în bolul cu făină. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau spatulă.

3. Adăugați nucile, fructele confiate și fructele uscate, amestecați din nou. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul la dospit timp de 2 ore.

4. Când aluatul și-a dublat volumul, puneți-l în forme unse cu unt. Lăsați la dospit timp de 1 oră.

5. Coaceți cozonacii la 180 de grade timp de 40 de minute. Lăsați cozonacii să stea timp de câteva minute, apoi scoateți-i din forme. Stropiți-i cu glazură, decorați-i cu nuci și fructe uscate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1