Baghetă cu umplutură – la fel ca pateurile, dar se prepară mult mai simplu și rapid!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de baghetă cu umplutură foarte apetisantă. Se întâmplă adesea că dimineața nu este suficient timp pentru a pregăti un mic dejun complet. Deci, datorită acestei rețete superbe, puteți lua micul dejun acasă. Tot de ce aveți nevoie este o baghetă și câteva ingrediente pentru umplutură. Nu este un sandviș banal ci o adevărată gustare apetisantă și sățioasă. Veți obține un mic dejun savuros, preparat foarte rapid și din cele mai simple ingrediente.

INGREDIENTE  

– 1 baghetă

– 100 g de cașcaval

– 200 g de ciuperci champignon

– 3 linguri de smântână

– 1 ceapă

– 1 cățel de usturoi (la dorință)

– 50 ml de ulei vegetal

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați bagheta pe porțiuni, de aproximativ 5-7 cm lățime. Formați din bucățile de pâine niște ”pahare” – îndepărtați miezul doar dintr-o parte, folosind lingura.

2. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt de tot. Curățați și spălați ciupercile. Tăiați ciupercile cuburi mici. Prăjiți legumele tăiate într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până sunt aproape gata. Apoi adăugați smântâna, amestecați umplutura și mai înăbușiți-o timp de 5 minute. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

3. Dați cașcavalul prin răzătoare.

4. Umpleți fiecare ”păhărel” cu umplutură și presărați cu cașcaval ras.

5. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal și puneți ”păhărele” umplute în aceasta. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 7-10 minute, până gustarea se va rumeni frumos, iar cașcavalul se va topi. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: De asemenea, puteți umple bagheta cu piept de pui, șuncă sau roșii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1