”Bărcuțe” din vinete cu umplutură din carne tocată – simplu, rapid și delicios!

Ce poate fi mai delicios decât vinetele? Sau poate cineva nu le adoră? Vă asigurăm, că după rețeta de astăzi vinetele vor deveni deliciul principal pe masa dvs. Vă prezentăm o rețetă de vinete în forme de bărcuțe, umplute cu carne tocată, care se prepară incredibil de ușor, fără bătăi de cap. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Vinetele fine, în combinație cu umplutura savuroasă și aromată, transformă acest fel de mâncare într-un deliciu de neuitat.

INGREDIENTE 

– 530 g de vinete

– 250 g carne tocată de vită

– 70 g de ceapă

– 2 căței de usturoi

– 100 g de ardei dulce

– 20 g ardei verde iute (la dorință)

– 30 g pastă de roșii

– 300 g de roșii

– 250 ml de apă

– 10 g de pătrunjel

– sare și piper negru măcinat după gust

– 1 priză boia de ardei

– 1 priză semințe de chimion

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele și uscați-le cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

2. Aplatizați fiecare vânătă cu ajutorul unui făcăleț de lemn. Aplatizați cu grijă, să nu să se spargă legumele.

3. Aranjați vinetele aplatizate într-o tigaie. Faceți câte o inserție de cca 5 cm pe mijlocul fiecărei vinete. Despicați tăietura vinetei. Veți obține niște bărcuțe.

4. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și usturoiul, spălați-le și tocați-le mărunt. Curățați ardeiul dulce, îndepărtați cotorul cu semințe. Tocați foarte mărunt ardeiul dulce, cu un cuțit bine ascuțit. Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt. Amestecați legumele tocate.

5. Amestecați într-un bol carnea tocată cu amestecul de legume. Potriviți cu sare, piper negru măcinat și boia roșie. Presărați cu semințe de chimion (preventiv frecați-le ușor în palmă).

6. Umpleți vinetele cu amestecul obținut.

7. Tăiați ardeiul verde iute rondele. Decorați  ”bărcuțele” umplute cu 2-3 rondele de ardei iute.

8. Pregătiți sosul: spălați roșiile, crestați-le și opăriți-le cu apă clocotită. Lăsați-le pentru 10 minute. Decojiți roșiile. Dați roșiile în vasul unui blender, adăugați pasta de roșii și 0,5 ardei iute verde (la dorință). Potriviți conținutul cu sare și turnați apă. Tocați și omogenizați ingredientele.

9. Turnați sosul peste vinetele umplute și puneți tigaia pe foc. Aduceți până la fierbere. Acoperiți tigaia cu un capac și înăbușiți ”bărcuțele” umplute, la foc mic, timp de 30 de minute. Opriți focul și lăsați vinetele sub capac pentru 15 minute.

10. Aranjați ”bărcuțele” apetisante pe o farfurie și decorați cu verdeață. Serviți deliciul apetisant cu iaurt natural sau smântână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1