Bastonașe de dovlecei, la cuptor – 2 rețete de succes!

Aveți poftă de dovlecei, dar nu doriți să stați la aragaz mult timp sau nu aveți timp suficient pentru rețetele ce par foarte complicate? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de bastonașe crocante de dovlecel cu cașcaval, la cuptor. Deci, nu veți mai avea nevoie de tigăi și vreme îndelungată, petrecută la aragaz pentru a le pregăti! Se prepară bastonașele foarte simplu și chiar rapid. Bastonașele crocante sunt foarte gustoase și apetisante. Puteți servi deliciul rumen și crocant atât cald, cât și rece, alături de sosul preferat.

Vă prezentăm 2 rețete simple de dovlecei la cuptor. Aceste feluri de mâncare sunt gustoase, sănătoase și dietetice.

Rețeta Nr.1 – Dovlecei cu condimente la cuptor

INGREDIENTE  

– 3-4 dovlecei

– 1 linguriță de boia roșie

– 3 căței de usturoi

– 1 linguriță de sare

– 3 lingurițe de ulei vegetal

– 50 g de cașcaval

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Spălați bine dovleceii și zvântați-i folosind prosopul de hârtie. Îndepărtați capetele dovleceilor și tăiați-i în formă de bastonașe, cu lungimea de aproximativ 5 cm. Puneți dovleceii tăiați într-un bol. Adăugați sare și 2 lingurițe de ulei vegetal. Amestecați ingredientele.

2. Amestecați într-un bol aparte 1 linguriță de ulei vegetal cu 1 linguriță de boia roșie, usturoiul zdrobit și cașcavalul, preventiv dat prin răzătoarea mare.

3. Treceți fiecare bastonaș de dovlecel prin vasul cu amestecul de condimente și aranjați-i pe tava de copt sau grila cuptorului.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 15-20 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Aranjați deliciul crocant pe un platou de servit. La dorință, puteți presăra dovleceii copți cu niște verdeață după gust. Serviți bastonașele  apetisante cu cea mai mare plăcere.

Rețeta Nr.2 – Dovlecei crocanți la cuptor

INGREDIENTE  

– 2-3 dovlecei noi

– 1 linguriță de sare

– 1 lingură de făină cernută

– 1 lingură de pesmeți sau semințe de susan

– 2 ouă

– 1 lingură de smântână

– 0,5 linguriță de khmeli-suneli

– 0,5 linguriță de turmeric

– 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleceii și îndepărtați capetele. Tăiați dovleceii bastonașe.

2. Puneți dovleceii într-un bol și potriviți-i cu sare. Amestecați dovleceii și lăsați-i pentru 15 minute. Apoi stoarceți-i de suc și zvântați-i folosind prosopul de hârtie.

3. Turnați făina într-o pungă alimentară, apoi puneți dovleceii în aceasta. Legați capătul pungii într-un nod și agitați-o, până dovleceii se vor acoperi cu un strat de făină.

4. Amestecați într-un vas aparte semințele de susan (sau făina) cu khmeli-suneli, turmericul și usturoiul uscat.

5. Bateți într-o farfurie mai adâncă ouăle cu 1 priză de sare.

6. Treceți fiecare bastonaș de dovlecel prin farfuria cu ouăle bătute, apoi prin vasul cu amestecul de semințe de susan.

7. Aranjați dovleceii pe tava de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C, în modul de convecție, pentru aproximativ 15 minute. Dacă nu există flux de aer în cuptorul dvs, coaceți dovlecelul timp de 5-7 minute pe o parte, apoi scoateți-i, întoarceți-i pe cealaltă parte și dați-i la cuptor pentru încă 5 minute.

8. Serviți deliciul crocant cu cea mai mare plăcere, alături de sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1