Bastonașe din cartofi la cuptor – doar 3 ingrediente de bază și foarte puțin timp pentru preparare!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de bastonașe din cartofi la cuptor. Acest aperitiv se prepară foarte simplu și din cele mai banale ingrediente. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Aperitivul este foarte aromat și apetisant. Bastonașele delicioase și crocante sunt perfecte pentru o întâlnire cu prietenii la dvs acasă sau la un meci de fotbal.

INGREDIENTE  

– 200 g de făină cernută

– 200 g de unt

– 200 g piure de cartofi

– 1/2 linguriță de sare

– 1/4 linguriță de piper negru măcinat

– 1 ou

– semințe de susan negru

– ierburi uscate aromate italiene

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SOS

– unt topit

– usturoi zdrobit

– verdeață tocată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cuburi. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă, până sunt gata, apoi zdrobiți-i sau tocați-i, până veți obține un piure.

2. Combinați în vasul unui blender făina cernută cu untul, tăiat cuburi. Mixați ingredientele, folosind blenderul, până veți obține un aluat fărâmicios.

3. Uniți într-un bol aparte aluatul fărâmicios cu piureul de cartofi. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat. Omogenizați aluatul. Acoperiți bolul cu capac și dați-l la frigider pentru 1 oră.

4. Așezați aluatul pe masa înfăinată și întindeți un blat dreptunghiular, de aproximativ 20 x 30 cm, folosind făcălețul.

5. Tăiați blatul, folosind un cuțit pentru pizza, în 30 de porții, astfel, încât să obțineți 30 de bastonașe, cu mărimea de 2 x 10 cm.

6. Spargeți oul într-un vas aparte. Bateți oul, folosind furculița.

7. Așezați bastonașele pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Ungeți bastonașele cu oul bătut. Presărați 10 bucăți cu semințe de susan negru, alte 10 – cu ierburi italiene uscate aromate, apoi presărați-le cu sare.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: La dorință, bastonașele rămase (10 bucăți) le puteți unge cu sos: amestecați într-un vas mic puțin unt topit cu usturoiul zdrobit după gust și verdeața preferată, tocată. Ungeți bastonașele cu sosul pregătit, folosind pensula de silicon.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1