Bastonașe moi, fine și aerate, gata în doar 15 minute!

Rețeta bastonașelor cu brânză de vaci este mereu foarte solicitată. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta tradițională de bastonașe cu brânză dulce de vaci. Acestea reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, pentru că se prepară rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Unde mai pui, sunt relativ ieftine. Deliciul se obține foarte pufos, extrem de gustos și aromat. Serviți-le alături de smântânică, dulceață sau miere și veți primi o porție mare de plăcere.

INGREDIENTE 

– 350 g brânză de vaci

– 1 ou

– 1 lingură de smântână

– 2 linguri de zahăr

– 1/3 linguriță de sare

– 1 linguriță praf de copt

– 200-250 g de făină cernută

– 1 linguriță de vanilie

– ulei vegetal pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Așezați brânza de vaci într-un bol și frecați-o puțin, folosind o furculiță.

2. Spargeți în bolul cu brânza de vaci un ou, adăugați o lingură de smântână, presărați cu zahăr și sare. Omogenizați ingredientele.

3. Cerneți făina, praful de copt și vanilia în bolul cu amestecul de brânză. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și puțin lipicios.

4. Așezați aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 4 părți egale. Redați-i fiecărei porții o formă rotundă.

5. Luați o bilă de aluat și redați-i o formă cilindrică și lungă, cu ajutorul mâinilor. Tăiați aluatul pe porțiuni cu mărimea de 5-8 cm. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Prăjiți bastonașele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mic, pe ambele părți, până se vor rumeni.

7. Tapetați o farfurie cu un prosop de hârtie și așezați bastonașele prăjite pe aceasta, ca să înlăturați excesul de ulei.

8. Așezați deliciul apetisant pe o farfurie. La dorință, puteți presăra desertul cu zahăr. Serviți bastonașele aromate alături de smântânică, miere sau dulceață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1