Batoane “Twix” de casă. Acum veți ști rețeta și nu le veți mai cumpăra din comerț

Echipa Bucătarul.eu vă răsfață cu încă o rețetă homemade de dulciuri. Este vorba de celebrele batoanele “Twix” pe care le cumpărăm deseori din comerț, dar care le putem prepara foarte simplu acasă.

Ingredientele sunt foarte accesibile, laptele condensat îl puteți prepara de asemenea acasă, nimic sofisticat, doar puțin timp și răbdare. Batoanele “Twix” de casă sunt delicioase, știți ce conțin cu adevărat și vor fi pe placul copiilor. Încercați cu încredere această rețetă și nu veți mai cumpăra batoanele din comerț!

Ingrediente

-1 pahar de făină de grâu de calitate superioară

-80 g de unt

-2 linguri de zahăr

-2 ouă

-2 linguri de smântână (cu orice conținut de grăsime)

-0.2 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru caramel

-380 g de lapte condensat

-15 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

-200 g de ciocolată cu lapte, fără adaosuri

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele. Pentru prepararea batoanelor “Twix” veți avea nevoie doar de gălbenușuri. Întâi de toate spălați ouăle cu apă și săpun pentru a îndepărta bacteriile dăunătoare care s-au lipit de coajă. Separați gălbenușurile de albușuri. Făina trebuie să fie proaspătă și cernută. Cerneți într-un bol un pahar de făină printr-o sită.

2. Preparați aluatul dulce și sfărâmicios. Adăugați un pic de sare și zahărul în făină. Tăiați cu un cuțit ascuțit o bucată de unt congelat în bucăți mici. Adăugați bucățile de unt în făina cu sare și zahăr și continuați să lucrați cu cuțitul. Trebuie să obțineți firimituri mari de aluat. Adăugați 2 gălbenușuri de ou și amestecați bine aluatul. Apoi adăugați 2 linguri de smântână și amestecați din nou. Trebuie să obțineți un aluat dens, sfărâmicios, eterogen și care să se lipească bine.

3. Răciți și coaceți aluatul sfărâmicios. Tapetați forma cu hârtie de copt, așezați uniform aluatul, aplatizați-l strâns și dați-l la frigider. Aluatul (mai bine zis untul din aluat) ar trebuie să se întărească timp de aproximativ 30 de minute. Încălziți cuptorul la 180 de grade, dați forma la cuptor și coaceți aluatul timp de 15-20 minute până va deveni auriu-deschis. Scoateți blatul sfărâmicios din formă și lăsați să se răcească. Între timp preparați caramelul.

4. Preparați caramelul pentru batoanele “Twix”. Turnați laptele condensat într-o cratiță cu pereții groși. Adăugați o bucățică de unt și puneți cratița la foc. Amestecați caramelul continuu cu o spatulă timp de 20-30 de minute până laptele condensat se va îngroșa și va căpăta culoarea caramelului deschis, apoi luați cratița de pe foc. Turnați rapid și atent caramelul deasupra blatului sfărâmicios, deoarece se răcește repede și începe să se îngroașe. Întindeți caramelul uniform și preparați glazura.

5. Glazura. Puteți topi ciocolata într-o cratiță cu pereții groși sau la bain-marie. Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-o cratiță uscată. Puneți-o la foc mic și amestecați treptat cu o spatulă timp de 1-3 minute. Încercați să țineți ciocolata la foc timp de 3 minute și să aveți grijă să nu se ardă. După ce ciocolata se va topi complet, turnați-o deasupra stratului de caramel, nivelați-o uniform și dați forma cu Twix la frigider pentru 3-5 ore ca să se întărească

6. Servirea batoanelor “Twix”. După ce “Twix”-ul s-a întărit, scoateți-l din frigider, tăiați-l în batoane mici și serviți-l cu ceai, cafea sau băutura preferată. Savurați-l cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1