Bazlama- pâine turcească, la tigaia uscată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de pâine turcească, numită bazlama. Turcii o mănâncă cu ceai la micul dejun, cu o bucată de unt sau o felie de cașcaval gustos. După rețeta clasică, aluatul se gătește pe bază de drojdie, dar dacă dvs nu prieteniți cu aluatul dospit, atunci rețeta alternativă sperăm că va fi pe plac. Deci, din 4 ingrediente banale și accesibile veți obține niște turte foarte apetisante și rumene.

INGREDIENTE  

– 400 g de făină cernută

– 250 ml de chefir

– sare după gust

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Cerneți-le într-un bol.

2. Turnați chefirul în bolul cu ingredientele uscate. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat fin și nelipicios. Ungeți mâinile cu puțin ulei vegetal, ca să nu să se lipească aluatul.

3. Modelați din aluatul finit o bilă. Dați aluatul la frigider pentru 10 minute, ca să se odihnească.

4. Puneți aluatul pe masa înfăinată și redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul în 5 părți egale. Întindeți din aluatul împărțit câte o turtă subțire. Perforați turtele obținute, folosind furculița.

5. Prăjiți turtele într-o tigaie uscată, încinsă bine, timp de aproximativ 1,5 minute, la foc mediu, pe fiecare parte, până se vor rumeni frumos. Ungeți fiecare turtă co o bucățică mică de unt, apoi aranjați-le într-un teanc. Serviți turtele turcești cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1