”Bendery” leneșe – aperitiv din lipii, la tigaie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de lipii cu umplutură. Gustarea din lipii la tigaie este ideală chiar pentru o masă cu prietenii. Dacă vă doriți cu adevărat ceva mai puțin obișnuit și savuros, puteți alege orice umplutură pe placul dvs. Deci, nu sunt reguli! ”Bendery” este un fel de gustare ucraineană. Conform rețetei clasice, pentru prepararea lor, trebuie să prăjiți lipiile, în care umplutura este deja înfășurată. Astăzi vom prepara gustarea într-un mod puțin mai ”leneșă”. Sunteți curioși să aflați modul de preparare?

INGREDIENTE  

– 400 g de carne tocată

– 1 ceapă

– 3 lipii

– 3 ouă

– 70 ml de lapte

– 0,5 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.

2. Puneți carnea tocată într-un bol și adăugați ceapa prăjită și verdeața, preventiv tocată mărunt. Potriviți umplutura cu sare și piper negru după gust. Amestecați bine umplutura.

3. Luați o lipie și tăiați-o fâșii lungi și late. Întindeți câte puțină umplutură pe fiecare fâșie. Pliați fâșiile în formă de triunghi precum în poza de mai jos. Procedați similar cu lipiile și umplutura rămasă.

4. Combinați într-un vas aparte ouăle cu laptele. Bateți bine compoziția.

5. Treceți fiecare triunghi prin vasul cu ouăle bătute și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Gustărica este gata. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere, alături de sos de smântână sau ketchup.

Notă: La dorință, puteți prepara această gustărică cu umplutură de brânză de vaci și verdeață, sau salam cu cașcaval și roșii. Este foarte gustos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1