Bezea delicioasă de casă – cel mai econom desert!

Bezeaua este un desert delicios, deseori asociat cu bucătăria franceză, elvețiană sau italiană, care are la bază doar 2 ingrediente simple: albuș de ou și zahăr. Bezeaua reprezintă de fapt, nimic mai mult decât o spumă plină de bule de aer, foarte fină, dulce și ușoară. Este perfectă pentru orice ocazie, întrucât este extrem de versatilă – poate fi servită atât simplă, alături de înghețată și diferite sosuri dulci de fructe, sau poate înfrumuseța diverse torturi sau prăjituri, transformându-le în capodopere culinare. Se prepară foarte rapid, singura parte grea a acestui desert este așteptarea pe lângă cuptor, până când este gata!

Ingrediente

– 4 albușuri de ou

– 1 pahar de zahăr (250 ml)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți albușurile spumă tare, cu ajutorul mixerului sau telului.

2. Adăugați treptat zahărul (sau zahărul pudră), câte o linguriță, continuând să mixați. Mixați până se topește zahărul și spuma devine consistentă și lucioasă. Este preferabil să nu amestecați prea mult timp, pentru că altfel spuma se poate închega. Dacă răsturnați castronul cu spumă și aceasta nu se scurge, înseamnă că este perfectă.

3. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

4. Cu o lingură (în acest caz nu vor avea dimensiuni egale) sau cu posh-ul de patiserie formați niște moțuri din spumă pe tava de copt.

5. Dați tava cu bezele la cuptorul rece și uscați-le timp de 2-2.5 ore, la temperatura de 90-100 de grade. În tot acest timp bezelele trebuie să se usuce. Dacă se rumenesc prea repede, înseamnă că nu a fost setată corespunzător temperatura.

6. Bezelele de dimensiuni mici se usucă mai rapid. Dacă acestea au dimensiuni mai mari, veți petrece cel puțin 4-5 ore pentru a le pregăti.

7. Bezeaua poate fi servită atât de una singură, cât și ca ornament pentru torturi și prăjituri.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1