Gătesc foarte des aceste biluțe din brânză de vaci, pentru că se mănâncă cu viteza luminii și toți cer câte o porție în plus!

Vă prezentăm o rețetă de bile delicioase cu brânză. Acestea se prepară uimitor de simplu și rapid, iar rezultat este un succes absolut. Bilele rumene, fine și aromate vor deveni gustarea preferată nu doar a copiilor, ci și a întregii familii. Acestea sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun, cu o ceașcă de cacao sau cafea. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu uimitor, ce cu siguranță va fi foarte des solicitat de către toți membrii familiei.

INGREDIENTE

– 500 g de brânză de vaci (puteți folosi brânzici dulci din comerț)

– 10 linguri de făină

– 4 linguri de zahăr

– 3 ouă

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– ulei de floarea soarelui rafinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc. Adăugați în bol zahărul (după gust) și bicarbonatul de sodiu. Amestecați. La dorință, puteți adăuga vanilie sau zahăr vanilat.

2. Scoateți brânza și ouăle din frigider, să se încălzească.

3. Treptat, adăugați în bol brânza cu câte un ou. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

4. Turnați o cantitate suficientă de ulei (4- 5 cm) într-o cratiță mică sau tigaie mai adâncă. La fel, puteți folosi și o friteuză. Puneți tigaia pe foc și încălziți uleiul.

5. Acoperiți mâinile cu un strat subțire de făină și formați bilele din aluatul obținut. Prăjiți bilele în tigaia cu uleiul bine încins. Aranjați bilele în tigaie folosind o lingură. Nu este nevoie să le întoarceți. Acestea se rumenesc practic imediat. Aveți grijă ca ustensilele folosite și mâinile să fie uscate.

6. Scoateți bilele din tigaie și aranjați-le pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă uleiul în exces.

7.  Serviți bilele fierbinți sau calde, cu smântână. La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1