Gogoși cu brânză de vaci. Un desert gustos, care îți va aminti de copilărie!

“Gogoșile cu brânză de vaci” sunt un desert gustos, care ne amintește de copilărie. Se prepară foarte ușor, arată apetisant, sunt pufoase și aromate. Preparați aceste biluțe pentru micul dejun și savurați-le cu un pahar de lapte cald sau un ceai fierbinte. Succesul vă este garantat!

INGREDIENTE

-250 g de brânză de vaci

-1 ou

-5-6 linguri de zahăr

-1.5 pahare de făină

-1/2 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți oul cu zahăr, adăugați brânza și bicarbonatul. Amestecați bine, ca să nu rămână cocoloașe. Adăugați făina și frământați aluatul.

2. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute. Apoi formați cârnați și tăiați-i bucățele. Rulați biluțe din aluat (nu le faceți prea mari, deoarece la prăjire vor crește puțin).

3. Prăjiți biluțele într-o cratiță cu ulei încins, întoarceți-le cu ajutorul unei linguri de lemn, ca să se rumenească uniform. Prăjiți biluțele la foc mediu, ca să se coacă bine în interior și să nu se ardă la exterior. Prăjiți-le până se vor rumeni.

4. Scoateți biluțele într-o strecurătoare, ca să se scurgă excesul de ulei, apoi mutați-le pe un platou, lăsați-le să se răcească și presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1