Acest deliciu este exportat din Italia cu tonele! Dar iată cât de simplu se poate prepara și acasă!

Biscotti sunt niște biscuiți italieni crocanți, cu fructe confiate și alune. Conform rețetei tradiționale, aceștia se prepară fără adăugare de grăsime sau praf de copt. De aceea, biscuiții se obțin crocanți și uscați, fapt ce permite păstrarea acestora pentru un timp mai îndelungat. Vă prezentăm o rețetă de biscuiți delicioși și aromați, cu alune și fructe uscate. La dorință, stafidele pot fi înlocuite cu alte fructe uscate preferate. Pentru a aromă intensă, folosiți coji de lămâie confiate și kiwi uscat. Serviți-i cu cafea, ceai, suc sau cu renumitul vin de desert Vin Santo.

Ingrediente

– 2.5-3 pahare de făină

– 100 g de stafide

– 100 g de alune

– 1 pahar de zahăr

– 5 ouă

– 100 g de migdale

– 100 g de fructe confiate

– ghimbir

– scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați stafidele cu fructele confiate tocate. Turnați în vas apă clocotită și lăsați-le să se înmoaie timp de 10 minute. Scurgeți apa. Stoarceți puțin fructele.

2. Bateți 4 ouă cu zahăr, până obțineți un amestec cremos. Adăugați ghimbirul măcinat și scorțișoara. La dorință, puteți adăuga și alte condimente după gust (nucșoară, anason, cardamom).

3. Amestecând în continuu, adăugați în ouă făina cernută.

4. Obțineți un aluat dens și omogen, asemănător cu mierea mai vâscoasă. Reglați densitatea aluatului cu ajutorul făinii.

5. Adăugați în aluat stafidele, fructele confiate (presărate cu puțină făină) și alunele. Amestecați cu ajutorul unei spatule, fără a depune prea mult efort.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Turnați în tavă aluatul. Uniformizați-l și redați-i o formă de baghetă. Presărați-o cu puțină făină, apoi ungeți-o cu un ou bătut. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30 de minute.

7. Scoateți bagheta din cuptor și tăiați-o felii cu grosimea de 15-20 mm. Aranjați biscuiții pe o grilă și întoarceți-i în cuptor pentru încă 5-7 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1