Biscuiți “Crizanteme” – dulciurile din copilărie…

Nimic nu se compară cu dulciurile pregătite acasă de mama sau bunica. Astăzi echipa Bucătarul.eu vrea să vă răsfețe cu o delicioasă rețetă din copilărie, și anume – biscuiții în formă de floare, numiți “Crizanteme”. Acest deliciu era foarte apreciat în copilărie, bunica pregătea câteva tăvi de biscuiți și aduna în jurul ei toți nepoții.

Era cea mai fericită zi din viața noastră. Preparați și dumneavoastră această rețetă simplă și bucurați-i pe cei dragi cu biscuiți de casă dulci și sfărâmicioși!

Ingrediente

– 1 pahar de zahăr

– 3 ouă

– 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu + oțet sau suc de lămâie pentru stins

– 250 g de unt

– 2.5-3 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați untul în câteva părți și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei.

2. Bateți cu mixerul ouăle și zahărul, adăugați bicarbonatul stins și mai bateți încă o dată, apoi adăugați untul și bateți din nou, până veți obține o masă omogenă.

3. Puneți treptat făina până când va fi comod de bătut cu mixerul, apoi adăugați făină câte puțin și amestecați cu o lingură. Când va fi dificil de amestecat cu lingura, puneți aluatul în făina care a rămas (puneți deoparte un pic de făină, pe care o vom adăuga dacă va fi necesar) și frământați aluatul cu mâinile. Aluatul nu trebuie să fie elastic, acesta va rămâne moale, dar nu trebuie să se lipească de degete. Dacă se lipește, atunci mai adăugați un pic de făină și frământați din nou, după câteva încercări, acesta va fi de consistența dorită.

4. Înveliți aluatul într-o folie alimentară și dați-l la frigider.

5. Între timp, încălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți mașina de tocat carne. Presărați tava cu făină sau tapetați-o cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din frigider și tăiați o pătrime din el, restul dați la frigider.

6. Formați aluatul sub formă de salam și dați-l prin mașina de tocat.

7. Atunci când aluatul începe să iasă, așteptați până va ieși cam 5-7 cm și ridicați-l cu mâna, tăiați-l cu un cuțit. Astfel veți obține forma corectă de floare. Puneți biscuiții pe tavă. Pentru a obține forme frumoase de floare, trebuie să curățați rămășițele de aluat din mașina de tocat. După ce terminați aluatul, adăugați din frigider și continuați. Trebuie să faceți acest lucru rapid, ca să nu se topească aluatul pe masă și să-și piardă forma.

8. După ce ați umplut tava cu biscuiți, dați la cuptor și urmăriți când vor fi gata. Timpul mediu de coacere este de 35-40 de minute. Puteți presăra biscuiții răciți cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1