Biscuiți cu lămâie în doar 15 minute – cei mai buni biscuiți făcuți vreodată!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți delicioși cu lămâie. Obțineți niște biscuiți moi și aromați, în doar 15 minute. Din cele mai simple ingrediente obțineți un desert delicios, ce se combină perfect cu orice băutură caldă. La dorință, puteți servi biscuiții cu orice cremă preferată, de fiecare dată obținând un nou desert.

Ingrediente

-80 g de făină

-1 ou

-55 g de zahăr

-1/4 de lămâie

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică. Dați prin răzătoare numai stratul exterior de coajă (stratul interior, de culoare albă oferă aluatului un gust amar).

2. Bateți oul cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Folosiți un mixer și amestecați până veți obține o spumă.

3. Treptat adăugați făina și amestecați cu o spatulă, până obțineți un aluat omogen. Obțineți un aluat moale și cremos, puțin mai dens decât cel pentru oladii.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Umpleți un sac pentru patiserie cu aluat și turnați biscuiții pe tavă. La fel, puteți folosi o pungă în loc de sacul pentru patiserie, sau puteți turna aluatul cu o linguriță (preventiv înmuiată în apă). Păstrați o distanță de cel puțin 3 cm între biscuiți, deoarece aceștia vor crește în timpul coacerii.

5. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220-225°C timp de 5-7 minute, până se rumenesc.

6. Faceți testul scobitorii – aceasta trebuie să fie uscată și fără urme de aluat. Puneți un vas cu apă pe nivelul de jos al cuptorului. Astfel, prăjiturile nu se vor arde.

7. Lăsați biscuiții să se răcească și aranjați-i pe un platou.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1