Biscuiți răcoritori cu mentă – cred că am mâncat vreo 20 de bucăți deodată, atât de buni sunt… încât nu te poți opri!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți delicioși cu mentă. Din cele mai simple ingrediente, obțineți un desert deosebit de aromat. Biscuiții se prepară din aluat sfărâmicios, ce rămân moi și devin extrem de apetisanți după coacere. Culoarea mai puțin obișnuită redă desertului un aspect original. Savurați biscuiții cu un pahar de lapte sau un ceai proaspăt.

Ingrediente

-25 g de mentă

-100 g de zahăr

-1 ou

-100 g de unt

-200 g  de făină

-0.5 linguriță praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Pregătiți produsele necesare. Spălați menta în apă rece și aranjați-o pe un prosop de bucătărie.

2. Tocați menta cu zahărul, folosind un robot de bucătărie. Obțineți o masă omogenă. Adăugați oul și untul. Iarăși amestecați.

3. Cerneți făina cu praful de copt. Frământați un aluat lipicios.

4. Cu mâinile umede, formați din aluatul obținut niște bile de mărimea unei nuci (se pot forma și cu ajutorul unui sac de patiserie, în acest caz adăugați puțin lapte pentru ca aluatul să fie mai lichid). Aranjați bilele pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Apăsați-le puțin cu o furculiță și redați biscuiților forma dorită. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Biscuiții trebuie să rămână moi. Nu-i rumeniți.

5. Lăsați biscuiții să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1