Biscuiți de ciocolată delicioși într-un timp record și din cele mai simple ingrediente – un desert demn de toate laudele!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți delicioși cu ciocolată. Este un desert foarte aromat, crocant la exterior și moale în interior, cu un aspect demn de masa de sărbătoare. Această rețetă vine să ne dovedească faptul că un desert deosebit de aspectuos și original nu presupune ore în șir petrecute la bucătărie, în compania celor mai complicate și inaccesibile ingrediente. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă deosebit de delicios, ce se combină perfect cu orice băutură caldă.

Ingrediente

– 100 g de ciocolată neagră

– 100 g de unt

– 120 g de făină

– 120 g de zahăr

– 1 ou

– 3 linguri de cacao

– 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

– zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Topiți la baia de aburi ciocolata și untul. Pentru a economisi din timp, rupeți ciocolata bucăți mai mici, iar untul trebuie să fie moale (la temperatura camerei). La dorință, puteți încălzi puțin untul în cuptorul cu microunde, apoi să-l tăiați cuburi și să-l topiți la baia de aburi.

2. Puneți ciocolata și untul într-un vas mai mic și topiți ingredientele, la baia de aburi, amestecând.

3. Într-un bol bateți oul cu zahărul, folosind un tel. La dorință, puteți adăuga puțin extract de vanilie.

4. Turnați ciocolata topită cu untul în bolul cu ou și amestecați bine. Obțineți o masă omogenă.

5. Adăugați în bol făina cernută cu bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao și sarea. Amestecați aluatul. Cel mai bine e folosiți o spatulă, deoarece obțineți un aluat lipicios. Amestecați bine, până acesta devine omogen și dens.

6. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la congelator pentru 60 de minute.

7. Scoateți aluatul din congelator și îndepărtați folia. Formați din aluat bile mici, de dimensiunea unei nuci. Turnați zahărul pudră într-o farfurie și treceți fiecare bilă prin aceasta. Acoperiți cu zahăr pudră fiecare bilă, pe toată suprafața acesteia.

8. Tapetați o formă de copt cu hârtie și aranjați pe aceasta bilele obținute (păstrați distanța între acestea). Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 10 minute.

9. În timpul coacerii, aluatul va crește puțin și va forma fisuri, biscuiții căpătând un ornament frumos. Nu coaceți prea mult timp biscuiții, de altfel aceștia vor deveni prea uscați și tari. Faceți testul scobitorii.

10. Presărați biscuiții cu zahăr pudră.

Notă: La dorință, puteți prepara ciocolată de casă. Pentru aceasta topiți 50 g de unt la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Amestecați untul topit cu 100 g pudră de cacao și 1 linguriță de zahăr, până obțineți un amestec omogen. Fierbeți amestecul obținut la baia de aburi, timp de 2 minute, amestecând încontinuu. Turnați ciocolata în forme și lăsați-o să se răcească.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1