Biscuiți delicioși, copți în doar 7 minute – un deliciu pregătit rapid, fără lapte și ouă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de biscuiți cu miere, fragezi și simplu de preparat. Biscuiții, absolut delicioși, pur și simplu se topesc în gură. Se prepară din cele mai banale ingrediente, fără ouă și lactate. Rezultatul, cu siguranță o să vă uimească. Veți obține biscuiți fini, aromați și crocanți. Bucurați familia dragă cu deserturi fascinante, ușor de pregătit.

INGREDIENTE 

– 200 g de făină cernută

– 100 g de zahăr

– 40 g de miere

– 1/4 linguriță de sare

– 45 ml de ulei vegetal

– 50 ml de apă

– 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu

– condimente pentru copt (scorțișoară, ghimbir, nucșoară)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați într-o cratiță zahărul cu apa și mierea, folosind telul. Puneți cratița pe foc și încălziți-o până apare spuma. Amestecați încontinuu.

2. Luați cratița de pe foc. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați compoziția, folosind telul, până veți obține o masă spumantă.

3. Turnați masa spumantă într-un bol, adăugați uleiul vegetal, 100 g de făină cernută și condimentele pentru copt. Amestecați ingredientele, folosind spatula.

4. Apoi adăugați făina rămasă și frământați aluatul. Așezați aluatul pe masa înfăinată și mai frământați-l, până veți obține un aluat nelipicios și moale.

5. Presărați aluatul frământat cu făină și întindeți un blat rotund și subțire, folosind făcălețul de lemn.

6. Decupați blatul cu ajutorul unui pahar. Formați din aluatul rămas o bilă, întindeți-l într-un blat subțire și iar decupați-l.

7. Așezați biscuiții pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Păstrați distanța între biscuiți, deoarece aceștia se măresc în dimensiune în timpul coacerii.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 7-9 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați biscuiții apetisanți pe un platou și serviți-i cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1