Biscuiți ”Fettine del Faraone” direct de la congelator! Descoperiți cea mai simplă rețetă a unui desert delicios!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți delicioși, în cele mai bune tradiții a bucătăriei italiene. Obțineți niște biscuiți delicioși din aluat fraged, ce cuceresc imediat prin gust și aromă. Uimitor este faptul că puteți păstra aluatul la congelator și coace biscuiții practic imediat, oricând veți avea nevoie. Descoperiți o rețetă fascinantă, ce vă salvează de fiecare dată când nu dispuneți de suficient timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag. Biscuiții se combină perfect cu orice băutură caldă.

INGREDIENTE

– 325 g de făină slabă

– 225 g de zahăr

– 125 g de unt moale (la temperatura camerei)

– 80 g de ouă

– 250 g amestec de nuci și fructe uscate

– 1 g de scoțișoară

– 0.5 păstaie de vanilie

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Frecați untul moale cu zahărul, până obțineți o cremă. La dorință, puteți amesteca cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2. Amestecând încontinuu, adăugați treptat ouăle.

3. Adăugați scorțișoara, vanilia și sarea. Amestecați.

4. Amestecați făina cernută cu crema de unt și fructele uscate cu nuci. Frământați aluatul într-un tempou mai rapid, astfel încât nucile și fructele uscate să se răspândească uniform.

5. Redați-i aluatului o formă cilindrică și înveliți-l cu hârtie de copt. La fel, puteți aranja aluatul într-o formă de copt dreptunghiulară, preventiv tapetată cu hârtie. Dați aluatul la congelator pentru 30 de minute.

6. Scoateți aluatul din congelator și lăsați-l la temperatura camerei pentru câteva minute. Tăiați-l felii subțiri.

7. Aranjați aluatul rămas într-o pungă și legați-o. Dați aluatul la congelator.

8. Aranjați biscuiții pe o tavă de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 10 minute. Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor de aluat.

Notă: Făina slabă se folosește pentru prepararea napolitanelor, a biscuiților sau pentru sosuri. Acest tip de făină absoarbe apa pana la 50% din greutatea ei. Cel mai bine e să păstrați aluatul la congelator, într-o pungă ce se închide ermetic. Dacă folosiți fructe uscate, tăiați feliile de aluat puțin mai groase.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1