Biscuiți fragezi de casă – atât de delicioși, încât se topesc în gură! Un desert deosebit de savuros, fără ouă și praf de copt!

Deși în comerț găsim un sortiment larg de biscuiți fragezi, aceștia niciodată nu vor fi la fel de delicioși precum biscuiții de casă. Vă prezentăm rețeta celor mai fini și savuroși biscuiți. Chiar dacă se prepară foarte simplu, aceștia se obțin atât de delicați, încât se topesc în gură. Biscuiții rămân la fel de moi timp de câteva zile, de aceea puteți pregăti o porție dublă din start.

INGREDIENTE

-200 g de unt

-1/3 pahar de ulei vegetal (fără miros)

-1/2 pahar de zahăr pudră

-3 pahare de făină

-4 linguri amidon de cartofi

-1 pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, frecați untul moale (la temperatura camerei) cu uleiul, zahărul vanilat și zahărul pudră. Amestecați cu ajutorul unui tel, blender sau mixer.

2. Adăugați amidonul și făina cernută. Frământați aluatul (nu-l frământați prea mult timp). Obțineți un aluat neted și elastic.

3. Redați-i aluatului o formă rotundă și împărțiți-l în 2-3 părți.

4. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă cilindrică. Tăiați aluatul felii, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Puteți folosi un cuțit special.

5. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal și așezați pe cesta biscuiții. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până se vor rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorință, presărați biscuiții fierbinți cu zahăr pudră.

Notă: La fel, biscuiții pot fi pregătiți într-un aparat pentru pizza. Dacă veți folosi un astfel de dispozitiv, prăjiți biscuiții timp de 5 minute. Apoi, întoarceți-i pe partea cealaltă și acoperiți-i cu un capac. Prăjiți-i încă timp de 5 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1