Biscuiți ”Kada” – de când am aflat această rețetă pregătesc biscuiți mai tot timpul!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți tradiționali georgieni. Având un aspect foarte apetisant și original, aceștia creează impresia sunt foarte dificil de preparat. Venim să vă dovedim faptul că este o rețetă pe cât se poate de simplă, cu ajutorul cărei îi veți uimi pe cei dragi cu un desert original, aromat și deosebit de delicios.

Ingrediente

– 720 g de făină

– 250 ml de chefir

– 2 prize de sare

– 180 g de zahăr

– 300 g de unt

– 2 ouă

– 1 linguriță praf de copt

– 150 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți aluatul: amestecați 480 g de făină cu 1 priză de sare și praful de copt. Turnați amestecul obținut pe suprafața de lucru. Faceți o adâncitura în făină. Radeți în spațiul obținut untul, adăugați un ou și chefirul. Frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul obținut în 3 părți egale. Înveliți fiecare porție de aluat în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2-5 ore.

3. Pregătiți umplutura: frecați 100 g de unt moale (la temperatura camerei) cu 1 priză de sare și zahărul. Când veți obține un amestec omogen, adăugați 240 g de făină și amestecați. Obțineți o masă fărâmicioasă.

4. Adăugați la umplutură nucile tocate și amestecați.

5. Împărțiți umplutura în 3 părți egale.

6. Scoateți o porție de aluat din frigider și întindeți-l într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 0.5 cm.

7. Acoperiți blatul cu o porție de umplutură. Păstrați puțină umplutură, pentru a presăra biscuiții.

8. Apucați de marginea cea mai lungă a blatului și rulați-l. Apăsați puțin rulada obținută. Tăiați rulada felii de 3-5 cm (puteți folosi atât un cuțit special, cât și unul simplu). Dacă pregătiți biscuiții pentru masa de sărbătoare, îi puteți tăia romburi.

9. Repetați procesul cu celelalte două porții de aluat și umplutură.

10. Bateți un ou.

11. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Aranjați pe aceasta biscuiții. Ungeți-i cu ou bătut și presărați-i cu umplutura păstrată.

12. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până se rumenesc.

13. Lăsați biscuiții să se răcească și aranjați-i într-o caserolă de plastic cu capac. Astfel aceștia se vor păstra mai mult timp proaspeți.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1