Biscuiți ”Pavlova” – un desert simplu și gustos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de biscuiți deosebit de fragezi și delicioși. Este un desert special și foarte economic, ce se prepară din cele mai simple ingrediente. Poate fi pregătit atât pentru cina de familie, cât și pentru ocazii speciale. familia va fi încântată!

INGREDIENTE PENTRU MAIA  

– 1 pliculeț de drojdie uscată

– 0,5 linguriță de zahăr

– 2 linguri de făină cernută

– 50 ml de apă caldă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 250 g de unt

– 2,5 pahare de făină cernută

– 1 pahar de zahăr (pentru presărare)

– Zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: mixați apa caldă cu drojdia uscată și zahărul, într-un bol. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 40 de minute.

2. Pregătiți aluatul: topiți untul. Turnați untul în bolul cu maia. Amestecând încontinuu ingredientele, adăugați făina cernută. Frământați aluatul.

3. Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular pe suprafața de lucru. Presărați o jumătate de blat cu zahăr. Pliați blatul în jumătate și iar întindeți-l folosind făcălețul de lemn, până la dimensiunea inițială. Repetați procesul de 3 ori.

4. Tăiați blatul în pătrate. Turnați zahărul într-o farfurie. Treceți fiecare pătrățel de aluat prin farfuria cu zahăr.

5. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați pătrățelele de aluat pe tava tapetată.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Decorați biscuiții aromați și delicioși cu zahăr pudră. Serviți desertul alături de o cană de ceai aromat, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1