Biscuiți ”Rulouri cu zahăr” – o rețetă simplă pentru un desert delicios!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta unor biscuiți cu zahăr, sub formă de rulouri. Delicioase, cu gustul din copilărie, au o aromă irezistibilă și arată foarte apetisant. Aluatul pentru acești biscuiți se prepară foarte simplu. Iar lucrând cu acesta, veți primi o adevărată plăcere. Răsfățați-i pe cei dragi cu dulciurile preferate ale copilăriei.

INGREDIENTE  

– 320 g de făină cernută

– 200 g de unt rece

– 125 g de smântână 15-20%

– 8 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați untul rece cuburi. Uniți într-un bol făina cernută cu untul. Frecați ingredientele, până veți obține o masă fărâmicioasă.

2. Turnați în bol smântâna și imediat frământați aluatul.

3. Așezați pe masa de lucru covorașul de silicon. Luați aluatul din bol, așezați-l pe covorașul de silicon și întindeți un blat dreptunghiular. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Formați din aluatul împărțit bile și puneți-le iar în bol.

4. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe covorașul de silicon și întindeți un blat dreptunghiular cu mărimea de 22 x 15 cm.

5. Presărați și răspândiți 0,5 lingură de zahăr pe blatul obținut, păstrând o distanță de 1,5-2 cm de la margine.

6. Rulați blatul și lipiți marginea sau ușor aplatizați-o (întindeți-o precum plastilina). Presărați tot exteriorul ruladei cu 0,5 lingură de zahăr. Procedați similar cu aluatul rămas.

7. Împărțiți fiecare ruladă în 4 părți. Așezați rulourile într-o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Păstrați distanța între rulouri.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 45 -50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Așezați deliciul pe un platou și serviți-l alături de o cafeluță sau ceașcă de ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1