Biscuiți ”Trandafiri” – un desert deosebit de gingaș și apetisant!

Vă prezentăm o rețetă de biscuiți deosebiți de fini, aromați și delicioși. Aceștia se prepară destul de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Sunt perfecți pentru a fi serviți la micul dejun sau în calitate de desert de weekend. Biscuiții din aluat fraged, cu umplutură fină de bezea, se combină perfect cu orice băutură caldă. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă uimitor.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 3 gălbenușuri

– 200 g de smântână

– 200 g de unt

– 1 priză de sare

– 300-350 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 3 albușuri

– 0.5-1 pahar de zahăr

– vanilie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Pregătiți aluatul: bateți gălbenușurile cu sarea. Adăugați smântâna și untul topit. Amestecați.

2. Treptat adăugați făina și frământați aluatul. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați aluatul la frigider pentru 1-2 ore.

3. Bateți albușurile cu zahăr, până obțineți o spumă. Folosiți un mixer la viteză medie. Treptat adăugați zahărul și vanilia. Amestecați timp de încă 5-7 minute, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

4. Împărțiți aluatul în două părți. Întindeți fiecare parte de aluat într-un blat cât mai subțire și ungeți-l cu spuma de albuș. Rulați blatul.

5. Tăiați rulada obținută felii de dimensiuni egale. Folosiți un cuțit bine ascuțit și tăiați rulada printr-o mișcare rapidă.

6. Aranjați biscuiții pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie.

7. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 20-25 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1