Bomboane ”Bounty” de casă – o rețetă atât de bună, încât merită locul de frunte în cartea dvs de bucate! Savurați un deliciu de casă natural, fără conservanți și aditivi chimici!

Dacă doriți să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert de casă deosebit de gustos, bomboanele ”Bounty” reprezintă alegerea perfectă. Acestea se prepară atât de simplu, încât veți renunța definitv la bomboanele din comerț. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un desert original, numai bun pentru a fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de casă natural, fără conservanți și aditivi chimici.

INGREDIENTE

-200 ml de frișcă 20%

-200 g fulgi de cocos

-85 g de zahăr

-300 g de ciocolată cu lapte

-ulei vegetal (fără miros)

-50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați frișca într-o cratiță. Adăugați zahărul și untul. Puneți cratița pe foc și încălziți amestecul. Amestecați încontinuu.

2. Adăugați fulgii de cocos și amestecați până obțineți o masă omogenă.

3. Așezați amestecul obținut într-un blat de 1.5-2 cm. Dați-l la congelator pentru 30-40 de minute.

4. Tăiați masa cu cocos bucăți mai mici. Astfel, veți putea forma bomboanele. Dați-le la congelator pentru încă 2-3 ore.

5. Rupeți ciocolata bucăți mai mici. Amestecați cu 2 linguri de ulei vegetal și topiți-o la baia de aburi. Dacă veți obține un amestec prea dens, mai adăugați ulei.

6. Turnați ciocolata topită într-o farfurie. Scoateți din congelator câte 1-2 batoane de cocos și înfigeți-le pe scobitori (sau pe o furculiță). Acoperiți bomboanele cu glazura de ciocolată din toate părțile.

7. Așezați bomboanele pe o tavă de lemn, tapetată cu folie alimentară. Lăsați glazura să se prindă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1